Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα κατά της διαθεσιμότητας

Σε συναγερμό η αστυνομία – Έλεγχοι σε κεντρικούς δρόμους

klouva1Συναγερμός έχει σημάνει στα κλιμάκια της αστυνομίας μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από άτομο που δηλώνει ότι πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο.

Υπό το φόβο τυχόν επεισοδίων με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου – στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επί ποδός βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη και πραγματοποιεί ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Ωστόσο στο πλαίσιο της πορείας η εντολή είναι για διακριτική παρουσία της αστυνομίας και αυτή την ώρα οι αστυνομικοί κινούνται περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό η αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων και στο Σταθμό Λαρίσης.

Σε κατάληψη και καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Ακαδημίας προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στο δημόσιο.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός από τις 10 το πρωί λόγω των συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας και μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ νωρίτερα, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.  Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα. Η ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, εξήγγειλε τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ και τους κοινωνικούς εταίρους.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που πραγματοποιούν, από την περασμένη Δευτέρα, επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ απεργούν και σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Εξάλλου, αναταραχή επικρατεί και στον χώρο της υγείας, λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου». Από τα καθήκοντά τους απέχουν και σήμερα οι δικηγόροι.

Προβλήματα στις μετακινήσεις με το τρένο και τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By