Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία ναυτιλιακών μετοχών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τη γενική κατακραυγή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου δεν την έχει αποσύρει ακόμα

papadimoulis

Την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, σύμφωνα με την οποία οι υπόχρεοι υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες»  δεν θα υποχρεούνται πλέον να δηλώσουν τις μετοχές τους σε ναυτιλιακές εταιρίες, προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελπίζω ότι η θέση των κομμάτων όπως εκφράστηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή, όπου ομόφωνα τάχθηκαν εναντίον της ρύθμισης, θα εκφραστεί και στην ψηφοφορία στη Βουλή», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης  απέφυγε, αν και προκλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να τοποθετηθεί επί του θέματος αυτού που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμη και στα κόμματα της συμπολίτευσης.

«Από τις σημερινές υπεκφυγές του κ. Αθανασίου φαίνεται ότι η κυβέρνηση παρά την κατακραυγή όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, δεν έχει δεσμευθεί ότι θα αποσύρει την σκανδαλώδη τροπολογία», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για το ότι ο Χ. Αθανασίου  παρά την γενική κατακραυγή και το «άδειασμα» που του επεφύλαξε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν την έχει αποσύρει ακόμη.

Η ρύθμιση εντάσσεται σε τροπολογία που υπογράφει και ο Μ. Χρυσοχοΐδης και έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ, το οποίο εισάγεται αύριο Τετάρτη προς ψήφιση στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By