Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άγρια κόντρα για τις εξαιρούμενες ναυτιλιακές μετοχές από το πόθεν έσχες

Για φωτογραφική τροπολογία με έντονη οσμή διαπλοκής, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ 

fosphotos.com
fosphotos.com

Φουρτούνες ξεσήκωσε η τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ, σύμφωνα με την οποία οι υπόχρεοι υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες»  δεν θα υποχρεούνται πλέον να δηλώσουν τις μετοχές σε ναυτιλιακές εταιρίες, με όλα τα κόμματα να ζητούν την απόσυρσή της και τον υπουργό Υποδομών να «καρφώνει» τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι με δική του πρωτοβουλία ήρθε η ρύθμιση στη Βουλή.

Τον χορό των αντιδράσεων άνοιξε ο πρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να την ψηφίσει. «Τέρμα τα παιχνιδιάκια στην πλάτη των υπουργών, όλα έχουν ένα τέλος», είπε σε υψηλούς τόνους, ζητώντας την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης.

Για φωτογραφική τροπολογία με έντονη οσμή διαπλοκής, έκανε λόγο ο Δ. Παπαδημούλης καλώντας την κυβέρνηση να την πάρει πίσω και έκκληση στους βουλευτές, σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί, να την καταψηφίσουν. «Ποιους ευνοεί αυτή η σκανδαλώδης ρύθμιση; Ποιους θέλει να καλύψει; Ποιος την έχει εισηγηθεί; Λείπει η υπογραφή του Γ. Στουρνάρα… Τελευταία εφοπλιστές έχουν μπει μέσω αχυρανθρώπων σε ΜΜΕ», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σαφείς αποστάσεις του υπουργού Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου που ενέταξε την ρύθμιση σε τροπολογία που ρυθμίζει θέματα όπως η «βοήθεια στο σπίτι», προκάλεσαν νέο γύρο αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Προστέθηκε την τελευταία στιγμή, ο υπουργός θα έρθει και θα μας εξηγήσει περί τίνος πρόκειται», είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης  που συνυπέγραψε την τροπολογία.

«Η κυβέρνηση δεν είναι ομοσπονδία φέουδων των υπουργείων, όποιος συνυπογράφει το πακέτο συνυπογράφει και όλα τα μέρη του», σχολίασε ο Δ. Παπαδημούλης, καλώντας τον Μ. Χρυσοχοΐδης  να μεταφέρει στην κυβέρνηση και τον κρυπτόμενο –όπως είπε- υπουργό (σ.σ. Δικαιοσύνης) το μήνυμα ότι τέρμα οι ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής για την εξυπηρέτηση διαπλεκομένων συμφερόντων.

«Θα απαντήσω με τον τρόπο που του αξίζει», είπε για τον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υποδομών και σε έντονο ύφος, πρόσθεσε: «Εγώ δεν είμαι κομιστής, ούτε αγγελιοφόρος του υπουργού Δικαιοσύνης». Στην αναφορά του Δ. Παπαδημούλη εάν είχε διαβάσει τι συνυπέγραψε, καθώς τον κυνηγά το παρελθόν με το μνημόνιο που κατά δήλωσή του δεν διάβασε, ο Μ. Χρυσοχοΐδης  άστραψε και βρόντηξε: «Αφήστε κ. λαϊκιστή τα ανέκδοτα τα λαϊκίστικα, να είστε σοβαρός…».

Την αντίθεσή τους με την ρύθμιση εξέφρασαν όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ζητώντας την απόσυρσή της. Από την συζήτηση απουσίαζε βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By