Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025

Τσίπρας: Τέλος το αφορολόγητο στις βουλευτικές αποζημιώσεις

Προετοιμάζεται ν/σ για την φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης και την μείωση των αποζημιώσεων των Υπουργών, των Διοικητών ΔΕΚΟ και των Προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών

tsipras

Αντικείμενο την κατάθεση νομοσχεδίου για την φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και την μείωση των αποζημιώσεων των Υπουργών, των Διοικητών ΔΕΚΟ και των Προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, είχε σύσκεψη που συγκλήθηκε από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Δημήτρης Μάρδας και ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς.

Μιλώντας στην σύσκεψη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «.. Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους

Το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα. Γι αυτό πρέπει να κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών, και εξορθολογίζει τις αποδοχές των Υπουργών, των Διοικητών Οργανισμών και των Προέδρων των ανεξάρτητων αρχών..

Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία όχι μόνο με οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και με συμβολικό περιεχόμενο. Και η πρωτοβουλία αυτή δεν επιβάλλεται από την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αλλά από την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει..»

By