Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού στο πέμπτο σετ παίρνοντας τη νίκη στο ντέρμπι του πρωταθλήματος βόλεϊ, μετά από ένα επεισοδιακό ματς όπου, στο τέλος, έπεσε και ένας… κάδος στον αγωνιστικό χώρο, σε βάρος του Γκόμεζ!
Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο φινάλε του ματς στο «Μελίνα Μερκούρη», που είχε διακοπεί για περίπου ένα εικοσάλεπτο εξαιτίας ρίψης αντικειμένων στο τερέν.
Πρωταγωνιστής ήταν ο Κουβανός ακραίος του ΠΑΟΚ Σκουλ Χιμένες ο οποίος στο φινάλε του 2ου σετ πανηγύρισε έξαλλα την ανατροπή του σκορ από τη ομάδα του.
Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 22-19 στο 2ο σετ, ο Χιμένες με επίθεση μείωσε σε 22-20 και εκνευρισμένος χτύπησε το κεφάλι του στο στύλο του φιλέ μπροστά από τη θέση του έκπληκτου πρώτου διαιτητή Γιώργου Γεωργουλέα.
Τα πνεύματα είχαν ανάψει λίγο νωρίτερα όταν ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ και στο παρελθόν του Ολυμπιακού Ερνάντο Γκόμεζ έκανε νόημα στον πασαδόρο του Ολυμπιακού και άλλοτε του ΠΑΟΚ Κώστα Προύσαλη να σταματήσει να μιλάει. Στο 24-22 πήγε στο σερβίς ο Βασίλης Κουρνέτας και με σερί 4-0 έδωσε το σετ στον ΠΑΟΚ (και σε βάρος της πρώτην ομάδας του) με 26-24.
Ο Χιμένες (είναι γνωστό πως πανηγυρίζει έντονα κάθε κερδισμένο πόντο), πανηγύρισε έξαλλα την κατάκτηση του σετ. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού αντέδρασαν και στην αλλαγή των πάγκων έριξαν βροχή αντικειμένων και νερό προς το μέρος των παικτών του δικεφάλου με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά ο αγώνας. Οι διαιτητές Γεωργουλέας, Δεληκωστίδης ζήτησαν την εκκένωση της πλαϊνής εξέδρας που βρισκεται ο κύριος όγκος των οπαδών του Ολυμπιακού. Τελικά αποχώρησε ο κύριος όγκος των οπαδών του Ολυμπιακού και τα πνεύματα ηρέμησαν.
Συγκλονιστικό ήταν το τάι μπρέικ όπου οι δύο ομάδες έφτασαν στο 25-25 και ο αγώνας κρίθηκε με το χαμένο σερβίς του Κάρσον Κλαρκ και ένα μπλοκ του Γκόμεζ στον Ντιάτσκοφ.
Νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε επτά ματς μπολ και ο ΠΑΟΚ τρία, αλλά στο τέταρτο πήρε τη νίκη.
Tα σετ: 2-3 (22-25, 24-26, 26-24, 25-20, 25-27).