Ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, δηλώνει ότι δεν θα είναι απλά μια διασημότητα στο νέο του ρόλο ως επικεφαλής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στη Red Bull, αλλά θα προσπαθήσει να προσθέσει αξία στον οργανισμό.
Ο Κλοπ, που ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη εννιάχρονη πορεία στη Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν και έχει επίσης προπονήσει τις Μάιντς, Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Bundesliga, ανέλαβε τη θέση αυτή πέρυσι, αλλά ξεκίνησε επίσημα αυτόν τον μήνα.
«Είναι περίπου αυτό που ήθελα να κάνω. Τελείωσα πριν επτά μήνες στη Λίβερπουλ. Το έκανα συνειδητά», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
«Λίγους μήνες μετά, εμφανίστηκε αυτή η ευκαιρία. Δεν θέλω να είμαι απλά ένα γνωστό πρόσωπο στον χώρο. Θέλω πραγματικά να προσθέσω αξία».
Μια λαμπρή καριέρα στο ποδόσφαιρο
Ο Κλοπ ανέλαβε τη Λίβερπουλ τον Οκτώβριο του 2015 και κατέκτησε το Champions League, την Premier League, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το FA Cup, το League Cup, το Super Cup, καθώς και το Community Shield.
Είχε επίσης οδηγήσει τη Ντόρτμουντ σε διαδοχικά πρωταθλήματα Bundesliga το 2011 και το 2012, καθώς και σε έναν τελικό του Champions League το 2013.
Νέος ρόλος στη Red Bull
Στον νέο του ρόλο, ο Κλοπ δεν θα εμπλέκεται στις καθημερινές λειτουργίες αλλά θα λειτουργεί ως σύμβουλος για τις ομάδες της Red Bull σε Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Βραζιλία, Ιαπωνία και Αυστρία. Θα υποστηρίζει επίσης τις παγκόσμιες επιχειρήσεις scouting της οργάνωσης και θα συμβάλλει στην εκπαίδευση και ανάπτυξη προπονητών.
«Πάντα ήθελα να μάθω νέα πράγματα και ένιωσα αμέσως ότι είναι ακριβώς αυτό που θέλω να κάνω. Είναι ένας διαφορετικός ρόλος», είπε ο Κλοπ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θέλει πλέον να εργάζεται ως προπονητής, αφού το έκανε για περισσότερα από 20 χρόνια, και άρπαξε την πρόκληση αυτή.
«Δεν ήθελα να το κάνω πια. Ήθελα μια νέα αρχή, και αυτή είναι μια ευκαιρία. Να προσθέσω αξία. Το πώς θα εξελιχθεί θα το δούμε. Δεν υπάρχει ένα σχέδιο που να λειτουργεί για όλες τις ομάδες. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι – σε κάθε τμήμα, σε κάθε ομάδα».
«Ήθελα να κάνω μια νέα αρχή» – Ο Γιούργκεν Κλοπ απολαμβάνει τον ρόλο του στη Red Bull μετά την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ
Συμβουλευτικός ρόλος με εμπειρία
Η Red Bull διαθέτει ομάδες σε διάφορες ηπείρους και κατέχει επίσης μερίδιο στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, την Παρί FC, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα ο Κλοπ.
«Βλέπω τον εαυτό μου ως σύμβουλο, και ένας καλός σύμβουλος συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων», είπε.
«Είμαι ο πιο έμπειρος στον οργανισμό. Είναι μια αρκετά νέα ομάδα, οπότε είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας και, κάνοντας αυτό, να βελτιώσουμε τους ανθρώπους γύρω μας».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, δήλωσε ότι ελπίζει ο Μοχάμεντ Σαλάχ να παραμείνει στον σύλλογο, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο επιθετικό που είχαν στη σύγχρονη εποχή.
Το συμβόλαιο του Σαλάχ πρόκειται να λήξει στο τέλος της σεζόν με τον 32χρονο Αιγύπτιο διεθνή να λέει νωρίτερα τον Ιανουάριο ότι ήταν «πολύ μακριά» από την επίτευξη συμφωνίας.
Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση, ο Κλοπ είπε στους δημοσιογράφους: «Ελπίζω να μείνει. Είναι ο μεγαλύτερος επιθετικός που είχε η Λίβερπουλ στη σύγχρονη εποχή. Προφανώς υπήρχαν και άλλοι πολύ καλοί επιθετικοί, αλλά φανταστικός παίκτης, φανταστικός άνθρωπος, εξαιρετικός αθλητής, οπότε ελπίζω να μείνει στη Λίβερπουλ».
Ο Κλοπ ήταν επικεφαλής στο Άνφιλντ όταν ο Σαλάχ έφτασε από τη Ρόμα τον Ιούνιο του 2017.