«Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τώρα να μιλήσει για διάλογο. Τώρα που η κρίση και τα αδιέξοδα της κυβέρνησής του είναι σε όλους ορατά. Ο διάλογος που ζητά είναι προσχηματικός. Αναζητά «συνενόχους»
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της ημερίδας ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου, με θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού με αφορμή το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για εθνική συνεννόηση.
«Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τώρα να μιλήσει για διάλογο. Τώρα που η κρίση και τα αδιέξοδα της κυβέρνησής του είναι σε όλους ορατά. Ο διάλογος που ζητά είναι προσχηματικός. Αναζητά «συνενόχους», συνυπεύθυνους στις προειλημμένες καταστροφικές αποφάσεις του», τόνισε η κ. Γεννηματά.
Προσέθεσε ότι η εισήγηση του κ. Κατρούγκαλου στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αποκαλυπτική και πώς η κυβέρνηση της «δήθεν» Αριστεράς αποδομεί και διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
«Τον Ιούνιο του 2011 στους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα ο κ. Κατρούγκαλος έλεγε ότι «φυσάει ένα αεράκι που θα διώξει τα σύννεφα του μνημονίου». Όμως επί ημερών τους έγινε τυφώνας και παρασύρει τα πάντα. Τώρα ως υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ακολουθεί πειθήνια τις εντολές της τρόικας», είπε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Δεν θα βρείτε στο ΠΑΣΟΚ συνενόχους».