Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Αιχμές Χρυσόγονου: Πολιτικές σχέσεις έχω με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι με το Μαξίμου και τους ενοίκους του

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, έδωσε συνέχεια στην κόντρα που έχει τον τελευταίο καιρό με το Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε λάθος συζήτηση, σε λάθος χρόνο, τη συζήτηση για τη δραχμή.

Ειδικότερα, ο Κώστας Χρυσόγονος, είπε: «Θα μπορούσαμε μία τέτοια συζήτηση να την έχουμε κάνει το 1999 το 2000».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι με υποχωρήσεις εκατέρωθεν μπορεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στην κοινοβουλευτική ομάδα της συγκυβέρνησης.

«Μπορεί και πρέπει να κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Μπορούν να γίνουν υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές. Εφόσον υπάρξει μία λογική συμφωνία, ένας λογικός συμβιβασμός θα ψηφιστεί από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», πρόσθεσε.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Οι πολιτικές σχέσεις μου δεν είναι με το Μέγαρο Μαξίμου ή με κάποιον από τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Οι πολιτικές σχέσεις μου είναι με τον κομματικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο είμαι ενταγμένος με βάση τους όρους του καταστατικού».

Τέλος, ο Κώστας Χρυσόγονος, κατέληξε: «το καταστατικό προβλέπει στο άρθρο 4 ότι υπάρχει δικαίωμα δημόσιας διαφωνίας προς τα έξω. Αν δεν ήταν αυτό το καταστατικό και η συγκεκριμένη δομή του κόμματος, που επιτρέπει διαφοροποιήσεις, προφανώς θα είχα σκεφθεί διαφορετικά το 2013 όταν συμμετείχα στο ιδρυτικό συνέδριο και συνυπέγραψα το καταστατικό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By