Η Alphabet ξεκίνησε ξανά τις συνομιλίες για ένα deal εξαγοράς της startup εταιρεία κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg από άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, η Wiz απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της από την μητρική της Google ύψους 23 δισ. δολαρίων, επιμένοντας στο σχέδιο της για αρχική δημόσια προσφορά.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wiz, Assaf Rappaport, ο οποίος περιέγραψε την περσινή προσφορά της Alphabet ως “ταπεινωτική”, ανέφερε ότι επιθυμεί να δει την Wiz ως έναν ανεξάρτητο γίγαντα κυβερνοασφάλειας, έτοιμο να ανταγωνιστεί τους γίγαντες CrowdStrike Holdings και Palo Alto Networks.
Το κλείσιμο μια συμφωνίας, η οποία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα, θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη απόκτηση της Alphabet μέχρι σήμερα, ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει την Google να κλείσει την “ψαλίδα” με τις Microsoft και Amazon.com, στην ανταγωνιστική αγορά του cloud-computing.
Η επιχείρηση cloud της εταιρείας, υπήρξε κερδοφόρος τα τελευταία τρίμηνα, μετά από χρόνια απωλειών, παρόλο που η αύξηση των πωλήσεών της έχει επιβραδυνθεί.
Η Alphabet, η οποία απέκτησε την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant καταβάλλοντας 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από δυόμιση χρόνια, στη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Wiz για να συμπληρώσει τις παροχές ασφαλείας της.
Από την άλλη, παρόλο που η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανό να επιτρέψει ένα πιο χαλαρό περιβάλλον συναλλαγών, η προσφορά της Alphabet θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές.
Θυμίζουμε ότι η Google έχει ήδη αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις σε αυτό το μέτωπο, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατηγορεί τον τεχνολογικό κολοσσό για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στην διαδικτυακή αναζήτηση.
Σημειώνεται ότι οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να αλλάξουν, ή οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν χωρίς συμφωνία.
Εκπρόσωπος της Wiz αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Alphabet δεν απάντησε στα αιτήματα για σχολιασμό.