Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm, επέμεινε στην άποψή του, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ενημερώνεται από τον Καρανίκα.
Ειδικότερα, ο Κώστας Χρυσόγονος, είπε: «Επρόκειτο για πραγματικά γεγονότα τα οποία είναι και δημοσίως γνωστά».
Απαντώντας στην ερώτηση, για το αν θα υποδεικνύει αυτός τους συνομιλητές του πρωθυπουργού, ο κ. Χρυσόγονος απάντησε ότι «δεν έκανα καμία υπόδειξη με ποιους να συνομιλεί ο πρωθυπουργός, διαπίστωση πραγματικών γεγονότων έκανα, δεν ανακάλυψα την Αμερική».
Αναφορικά, με τη δήλωση Παπαδημούλη, περί «μετάνοιας» ο κ. Χρυσόγονος ξεκαθάρισε: «Δεν έχω εξουσιοδοτήσει ποτέ κανένα να μιλάει εκ μέρους μου στα Μέσα Ενημέρωσης».
Αδίκως δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος, για εμένα το θέμα αυτό έχει λήξει, δεν θέλω να δώσω τροφή στην εσωστρέφεια, κατέληξε για το θέμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να υπάρξει ενότητα «για το πώς θα διαχειριστούμε την χρεοκοπία καθώς σε αυτό το καθεστώς είμαστε από το 2009-2010».
Σημείωσε, επίσης, ότι για το ζήτημα της λιτότητας δεν αποφασίζει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο γιατί δεν έχει, δυστυχώς, νομικά αρμοδιότητα επί του ελληνικού προγράμματος.
Κληθείς να τοποθετηθεί για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είπε ότι «είναι μια έκφραση που πρέπει να επιβεβαιώνεται στην πράξη και πρέπει να γίνεται μια διαρκής προσπάθεια».