Επιτακτική ανάγκη θα ήταν η σοβαρή και συνολική «μεταρρύθμιση» των 100 δόσεων, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ
Την εκτίμηση ότι η υιοθέτηση της μίνι ρύθμισης «εξπρές» μέχρι τέλος Μαρτίου που προωθεί το οικονομικό επιτελείο πριν τη βασική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε 100 δόσεις δεν θα έχει αποτέλεσμα, εκφράζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Β. Κορκίδης.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, επιτακτική ανάγκη τόσο για την ελληνική αγορά όσο και για τα δημόσια ταμεία θα ήταν η σοβαρή και συνολική «μεταρρύθμιση» των 100 δόσεων.
Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία, η κατάθεση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στο πλαίσιο της ρύθμισης των 100 δόσεων το συντομότερο δυνατόν, θα αποτελέσει μια ανάσα για τη ρευστότητα των δημόσιων και ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και για την αγορά, αφού μπορεί να «μεταρρυθμίσει» ουσιαστικά το υφιστάμενο καθεστώς, χωρίς όμως σταδιακή εφαρμογή δύο ταχυτήτων.
Το βασικό ερώτημα που θα πρέπει να τεθεί από το ΥΠΟΙΚ, σημειώνει η ΕΣΕΕ, « είναι εάν και πόσοι πλέον από τους παραπάνω οφειλέτες υφίστανται ως φυσικά ή νομικά πρόσωπα, αφού εκτιμάται ότι τουλάχιστον 44 δισ. ευρώ χρέη προς το Δημόσιο, αντιστοιχούν σε ανύπαρκτους πλέον οφειλέτες».