Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025

Τα κατορθώματα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Champions League…

Άκρως αποστομωτική απάντηση στους αμφισβητίες του έδωσε χθες ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο νικηφόρο 2-0 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Σάλκε στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League.

948Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου τα προηγούμενα δύο χρόνια σύμφωνα με το σχετικό δημοψήφισμα της FIFA είχε παραδόξως για τα εξαιρετικά του επιτεύγματα παραμείνει μακριά από τα γκολ ένα ολόκληρο μήνα (από τις 18 του περασμένου Ιανουαρίου). Ήρθε και η γκρίνια μετά την αποβολή του στο ματς με την Κόρδοβα αλλά και το περιβόητο πάρτι των γενεθλίων του λίγες ώρες μετά την… τεσσάρα από την συμπολίτισσα Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης…

Όμως τη χθεσινή βραδιά στο Γκέλζενκιρχεν ο Πορτογάλος έδωσε ηχηρή απάντηση βάζοντας την πεντακάθαρη υπογραφή του με ένα γκολ και μία ασίστ στη νίκη της «βασίλισσας».

Ο Κριστιάνο έγινε ο πρώτος στην διαδρομή του Champions League που βρίσκει δίκτυα 12 συνεχόμενα εκτός έδρας ματς!

Παράλληλα ήταν το 76ο του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις όσο έχουν δύο άλλες μεγάλες μορφές του ποδοσφαίρου της «Γηραιάς Ηπείρου». Ο Λιονέλ Μέσι και ο Ραούλ. Με τον Αργεντινό να έχει φθάσει όμως στο κατόρθωμα αυτό σε μόλις 95 ματς , 22 λιγότερα από τον Πορτογάλο (ενώ ο Ραούλ τα σημείωσε σε 158 παιχνίδια με Ρεάλ και Σάλκε).

Παράλληλα το χθεσινό γκολ του Κριστιάνο, ήταν το 73ο γκολ στους ομίλους της διοργάνωσης, με τον Μέσι να έχει δύο παραπάνω 75 και τον Ραούλ δύο λιγότερα. Επίσης ήταν το 58ο του σε ισάριθμα ματς με τη φανέλα της «βασίλισσας» στο Champions League.

Τις δύο τελευταίες σεζόν στις διοργανώσεις της Γηραιάς Ηπείρου είναι μακράν ο πρώτος σε γκολ και ασίστ (29 συνολικά στις δύο κατηγορίες) ενώ ο Μέσι βρίσκεται πολύ πίσω με απολογισμό 11 λιγότερα. Ο Κριστιάνο έγινε ο πρώτος παίκτης με 28 νίκες σε νοκ-άουτ φάση του Champions League. Ξεπέρασε δύο γκολκίπερ. Τους Έντουιν φαν νερ Σαρ (Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα).

Τέλος έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που φτάνει τα 10 γκολ με κεφαλιά ακολουθώντας τους Φερνάντο Μοριέντες, Ραούλ, Φιλίπο Ιντσάγκι, Αντρέι Σεβτσένκο και Ζαρντέλ.

By