Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

FT: Ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται την εκλογική νίκη σαν εκδίκηση

Ο Τσίπρας πρέπει να αναγνωρίσει την επομένη των εκλογών ότι το κόμμα του δεν θα είναι ελεύθερο να εφαρμόσει ορισμένες βασικές πολιτικές του

 συριζα-2

Σε νέο δημοσίευμα τους με τον τίτλο «Η άκρα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται την εκλογική νίκη σαν εκδίκηση», οι Financial Times μιλούν για τα σενάρια της επόμενης μέρας των εκλογών την Ελλάδα.

Εάν επικρατήσει η λογική, σημειώνουν οι FT, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγνωρίσει την επομένη των εκλογών ότι το κόμμα του δεν θα είναι ελεύθερο να εφαρμόσει ορισμένες βασικές πολιτικές του.

Ωστόσο, αν μετεκλογικά επικρατήσει ο παραλογισμός, ενδεχομένως να προκύψει μια σειρά από ανησυχητικά γεγονότα. Εν μέσω οραμάτων ότι οδηγεί την επανάσταση κατά της λιτότητας στην Ευρώπη, θα αρνηθεί να κυβερνήσει εφαρμόζοντας τις ίδιες ξενόφερτες πολιτικές που εφάρμοζε ο προκάτοχος του.

Η εφημερίδα αναφέρει παράλληλα ότι ορισμένοι ακροαριστεροί εντός του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζονται τη νίκη ως εκδίκηση για τη στρατιωτική ήττα των κομμουνιστών στον Εμφύλιο του 1946-49. Βλέπουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη σαν θύμα των πλουτοκρατών, εγχώριων και ξένων, σημειώνουν οι FT.

By