Σε εξέλιξη η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μόσχα
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση που είχε στη Ρωσία ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της κυρίας Ματβιένκο αναφέρεται ότι η ρωσίδα πολιτικός, που έχει υπηρετήσει ως πρέσβειρα της Ρωσίας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε την Ελλάδα στρατηγικό σύμμαχο της Ρωσίας προσθέτοντας ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη σχέσεων σε διάφορα επίπεδα τόσο διμερή όσο και διεθνή. «Είμαι ευχαριστημένη που η κοινοβουλευτική συνεργασία μας εξελίσσεται επιτυχώς» πρόσθεσε η κυρία Ματβιένκο.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη και τη σημασία της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων συμπληρώνοντας: «Η μεγάλη πλειονότηα των Ελλήνων πιστεύει ότι η Ρωσία είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και ζητά τη συνεργασία με τη χώρα σας».