Η πρόταση -βόμβα έπεσε χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή τεχνικού κλιμακίου των δανειστών
Πρόταση -βόμβα για τους ασφαλισμένους φέρνει η τρόικα καθώς εισηγείται νέο ασφαλιστικό, με υπολογισμό των συντάξεων με βάση το εισόδημα, την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα λάβει οριζόντια μέτρα και δεν θα μειώσει μισθούς και κυρίως συντάξεις.
Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών ασφαλίσεων, και της οποίας κεντρικό θέμα ήταν η βελτίωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς τα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ προσπαθούν να βγάλουν τη χρονιά με δανεικά και απειλές για εξώσεις και πλειστηριασμούς.
Η πρόταση απορρίφθηκε κατηγορηματικά από τα στελέχη του υπουργείου, τα οποία ξεκαθάρισαν στους εμπειρογνώμονες πως αντικείμενο της συνάντησης είναι η βελτίωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και όχι ένας ανασχεδιασμός του ασφαλιστικού, χωρίς μάλιστα να πληρούνται και οι σχετικές προϋποθέσεις.
Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Κοκκόρης, επισήμανε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η παροχή βοήθειας στους ασφαλισμένους και κυρίως αυτούς του ΟΑΕΕ να ενταχθούν σε ένα καλύτερο σύστημα ρύθμισης χρεών, προκειμένου να σώσουν τις επιχειρήσεις τους.