Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

«Πυρ στο ψαχνό» από την αστυνομία στην Ταϊλάνδη

Τουλάχιστον έξι τραυματίες δείχνει ο μέχρι τώρα απολογισμός

bangkok-13

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ τους ένας σοβαρά, από πυρά ενόπλων εναντίον σημείου όπου έχουν κατασκηνώσει Ταϊλανδοί διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν την πτώση της πρωθυπουργού, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, δύο ημέρες πριν από τη μεγάλη κινητοποίηση της αντιπολίτευσης που έχει στόχο να παραλύσει την Μπανγκόκ.

Ο απολογισμός επιβεβαιώθηκε από το κέντρο πρώτων βοηθειών που διευκρίνισε ότι ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση».

Τα δύο αυτά περιστατικά σημειώνονται μετά τις ανταλλαγές πυρών χθες μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης και διαδηλωτών έξω από την Μπανγκόκ, κατά τις οποίες τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Εντωμεταξύ, τουλάχιστον 20.000 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί ενόψει των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στην Μπανγκόκ.

Ο αρχηγός του στρατού Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσα, ο οποίος πρόσφατα δεν απέκλεισε τον κίνδυνο ενός πραξικοπήματος, δήλωσε σήμερα ανήσυχος για την ασφάλεια, «δεδομένου ότι πολύς κόσμος θα συγκεντρωθεί τη Δευτέρα και βίαια επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων διαδηλώσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δηλώνοντας «ιδιαίτερα ανήσυχος για τον κίνδυνο κλιμάκωσης», τόνισε χθες ότι ανέλαβε μεσολαβητικό ρόλο στην πολιτική κρίση και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό και τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By