Το αίτημα για άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας διατυπώνει εκ νέου ο τομεάρχης εξωτερικών του κόμματος
«Είναι θλιβερή η ανύπαρκτη παρουσία της Ελλάδας στις προσπάθειες, που όφειλε να διαδραματίσει, για πολιτική λύση στο θέμα της Συρίας» επισήμανε ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, αναφερόμενος στην στάση της ελληνικής πλευράς απέναντι στις εξελίξεις για τη Συρία.
Παράλληλα, ο κ. Κουίκ τόνισε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, έπρεπε να είχε επιδείξει μία έμπρακτη κινητικότητα, επιβάλλοντας συναντήσεις του με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα και βρίσκεται ακριβώς στη πρωταγωνιστική περιοχή των εξελίξεων».
«Αντ’ αυτού», συμπληρώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος «αφήνει και πάλι να κάνει παιγνίδι (και μάλιστα επικίνδυνο) ο Ερντογάν, προτιμώντας να κινείται μεταξύ Βασιλίσσης Σοφίας, Ηρώδου Αττικού και Μεσογείων, αρκούμενος σε κάποια ελαχιστότατα τηλεφωνήματα άνευ αξίας (εξαίρεση εκείνο με τον ΥΠΕΞ Ιράν) και στις γνωστές δηλώσεις του «άνευ περιεχομένου», οι οποίες, όμως, με ένα καλό διάβασμα, υποκρύπτουν θέσεις συμφιλίωσης με όσους ζεσταίνουν τις μηχανές τους».
Επιπροσθέτως, ο κ. Κουίκ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και για το γεγονός ότι δεν αντιδρά στο δημόσιο αίτημα για άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
Ο ίδιος, μάλιστα, διατυπώνει εκ νέου το συγκεκριμένο αίτημα, αναμένοντας τη σύγκληση του Συμβουλίου, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι ΑΝΕΛ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο για τις εξελίξεις στη Συρία.