Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Ο δημοσιογράφος των FT μιλάει για το «Φτάνει πια» της Ευρωζώνης

«Εντός Γερμανίας είχαν αποφασίσει να διώξουν την Ελλάδα» ανέφερε ο Πέτερ Σπίγκελ

peter-spiegel-nestandard2

Ο δημοσιογράφος που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις με τα τελευταία άρθρα του μέσω των Fianancial Times, ο Πίτερ Σπίγκελ μίλησε τι βράδυ της Παρασκευής στο Mega σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις του.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής των FT στις Βρυξέλλες,, οι Ευρωπαίοι ήταν έτοιμοι να διώξουν  την Ελλάδα από την Ευρωζώνη το καλοκαίρι του 2012, παρά τις φωνές ότι αυτή η απόφαση θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες και θα οδηγούσε στην κατάρρευση της Ευρωζώνης, αφού, το επιχείρημα αυτό δεν έπειθε το Βερολίνο.

Ήταν προετοιμασμένοι αν η Ελλάδα δεν εφάρμοζε το πρόγραμμα, να μην δώσουν την δόση και αυτό κατέστησαν σαφές όλοι οι συνομιλητές μου, είπε ο κ. Σπίγκελ.

Οι Ευρωπαίοι του μετέφεραν πως «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάμβανε την εξουσία και απέρριπτε το πρόγραμμα διάσωσης ή αν αναλάμβανε ο Σαμαράς και δεν συμφωνούσε με τους όρους του προγράμματος, τότε πολλά μέλη της Ευρωζώνης θα έλεγαν «φτάνει πια».

«Έθεσα το ερώτημα σε όρους έπαιρναν αποφάσεις εκείνη την εποχή κι όλοι μου είπαν ότι είχαν φτάσει στα όριά τους», σημείωσε ο κ. Σπίγκελ.

«Δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν στις πατρίδες τους ότι θα ξοδέψουν κι άλλα χρήματα. Εντός Γερμανίας ήταν έτοιμοι να διώξουν την Ελλάδα», τόνισε.

By