Σε αμηχανία η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης υπενθύμισε την τροπολογία Πάχτα το 2004 και επεσήμανε ότι «η τροπολογία εισήχθη κατά παραβίαση Συντάγματος και Κανονισμού της Βουλής» (έπρεπε να είχε κατατεθεί 3 μέρες πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου) και «αυτό είναι σοβαρότατο ολίσθημα». Ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι η επίμαχη τροπολογία δεν αφορά τα κόμματα, αλλά προέτρεψε το προεδρείο «να υποδείξει στον υπουργό να αποσύρει το άρθρο». «Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο αν δεν αποσυρθεί», προειδοποίησε. «Είδατε τι έγινε στην Κύπρο, πρέπει να εμείνουμε να ελέγχουμε», πρόσθεσε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς κάλεσε τους βουλευτές της πλειοψηφίας «να καταψηφίσουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο για να καταλάβει τώρα η κυβέρνηση ότι η Βουλή δεν μπορεί να γίνει εφαλτήριο ανόμων συμφερόντων». Είναι σκανδαλώδης, τροπολογία και με σκανδαλώδη τρόπο ψηφίσθηκε, είπε και επεσήμανε ότι «προκάλεσε δυσμενή σχόλια εις βάρος του κοινοβουλίου. Αυτό δεν μπορεί να περάσει».
«Με αυτή την ταφόπλακα της μεταπολίτευσης καλύπτετε όλα τα κόμματα», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς και πρόσθεσε ότι «με αυτή την παράνομη τροπολογία ο λαός ξυπνά, προβληματίζεται, βλέπει ότι ζει σε κοινοβουλευτική δικτατορία και θα σας ανταμείψει με αυτό που σας αξίζει».
Τέλος, για «σκανδαλώδη διάταξη» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.