«Μόλις ι πρωθυπουργός αποκτήσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το ζήτημα, θα πρέπει να έρθει στη Βουλή» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος
Την άποψη ότι η παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης «δεν λύνει από μόνη της το θέμα» υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του Mega.
Υπάρχει μια πολιτική εκκρεμότητα, μεγάλη, γιατί σχετίζεται με τη σχέση κυβέρνησης – εκτελεστικής εξουσίας, που μόνο η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή την λύνει» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος με αφορμή τον σάλο που προκάλεσε το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου με Κασιδιάρη.
«Πιστεύω, όταν ο πρωθυπουργό αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα και απεξαρτηθεί ο λόγος του από συμβάντα, αποκαλυπτικά, των επομένων ημερών, θα πρέπει να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».