Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Κουβέλης: «μπορεί η παρούσα βουλή να αναζητήσει νέα κυβέρνηση»

«Δεν είναι αναγκαίο να υπάρξουν εκλογές» τονίζει ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για να υπάρξει νέα κυβέρνηση και νέος πρωθυπουργός

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

«Είναι ακριβές, επίσης, ότι η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς αφήνει περιθώριο στους δύο συγκυβερνώντες να εφαρμόσουν μια πολιτική η οποία δεν είναι μεταρρύθμιση, αντιθέτως είναι μια συντηρητική πολιτική», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ BHMA FM.

«Εάν η κυβέρνηση δεν αντέξει και θελήσει να προσφύγει σε εκλογές, δεν είναι αναγκαίο να υπάρξουν εκλογές, μπορεί η παρούσα βουλή να αναζητήσει νέα κυβέρνηση και ενδεχομένως το νέο πρωθυπουργό» απάντησε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προκαλώντας εντύπωση στους πολιτικούς κύκλους.

Με το βλέμμα στραμμένο στο ΣΥΡΙΖΑ, «παρά το γεγονός ότι τα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν κάποιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί, όμως, να παραμένει το μεγάλο ερώτημα: τι θα γίνει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, με τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας. Κατά τούτο νομίζω ότι τα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης προσδιορίζονται και από έντονη ασάφεια, η οποία δεν επιτρέπει την αναζήτηση συγκεκριμένου πολιτικού στίγματος που θα δικαιολογεί να διαπιστώσει κανείς τη στροφή, την επαναφορά των πραγμάτων στον πολιτικό ρεαλισμό. Από τη ΔΗΜΑΡ, καμία πολιτική που θα δημιουργήσει διακινδύνευση της χώρας αναφορικά με τη συμμετοχή της και την παραμονή της στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ χαρακτήρισε «πάρα πολύ θετική κίνηση» την πρωτοβουλία των 5 δημάρχων (μεταξύ των οποίων Καμίνης και Μπουτάρης) για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By