Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Έρευνα εις βάθος ζητά για το Φαρμακονήσι ο Βενιζέλος

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας

metanastes600_424

«Θα πρέπει να γίνει μια πολύ μεγάλη έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό γεγονός στο Φαρμακονήσι» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε  ακόμα δεν πρέπει να επιτρέπουμε να συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες στο Αιγαίο.

Διαψεύδει, εν τω μεταξύ -μέσω του Αθήνα 9.84, κατηγορηματικά το λιμενικό τις καταγγελίες των επιζώντων μεταναστών, που διαμένουν σε ξενώνα του δήμου Αθηναίων ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη ενώ τους ρυμουλκούσαν προς τα τουρκικά παράλια, στεκόμενοι μάλιστα απαθείς απέναντι στις κραυγές βοήθειας ακόμη και παιδιών.

«Δεν μπορεί το λιμενικό από τη μία να σπρώχνει τους μετανάστες για να τους πνίξει και από την ίδια στιγμή να τους ανεβάζει πάνω στο σκάφος» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο  ο εκπρόσωπος τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος αντιπλοίαρχος Νικόλαος Λαγκαδιανός.

Μέσω επίσης του Αθήνα 9.84, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι υπάρχει πολιτική προστασίας των συνόρων αλλά όχι άτυπες ή τυπικές επαναπροωθήσεις. Χαρακτήρισε δε βιαστικές τις δηλώσεις όσων προέβησαν σε καταγγελίες, πριν διερευνηθεί το περιστατικό. Πλήρη κάλυψη στο Λιμενικό, ζητώντας «να μην πέφτει λάσπη» στο Σώμα, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Στον αντίποδα, ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, Γιώργος Τσαρμπόπουλος δήλωσε στον 9.84: «Δύο λέξεις περίμενα να ακούσω από την επίσημη πολιτεία, λυπάμαι και συγγνώμη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By