Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δεν ζητά ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός – «Ψήνεται» το νέο κυβερνητικό σχήμα

Την Παρασκευή το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχουν συνάντηση

Samaras Δεν είναι στις προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, έκανε σαφές ότι δεν επιθυμεί εκλογές, τονίζοντας ότι «μας τρία χρόνια, θα τα εξαντλήσουμε για το καλό του ελληνικού λαού».

Η επιθυμία του πρωθυπουργού είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, με τη συμμετοχή και στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Το σενάριο των εκλογών έχει,  πλέον, απομακρυνθεί και η κυβέρνηση συνεχίζει σε νέα βάση, μετά τον ανασχηματισμό και τη νέα προγραμματική συμφωνία. Εξάλλου, την Παρασκευή το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχουν συνάντηση ώστε να κλείσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα και τη συμφωνία.

Ο Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό επέρριψε την ευθύνη για τη μη επίτευξη συμφωνίας στον Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το βράδυ της Τετάρτης ο Φώτης Κουβέλης συμφώνησε να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις όσοι από τους απολυμένους της ΕΡΤ κρίνονταν απαραίτητοι ώστε να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες, όμως σήμερα επανήλθε στην προηγούμενη θέση του, που ήταν να λειτουργήσει ξανά η ΕΡΤ με όλο το προσωπικό της και να γίνει η αναδιοργάνωσή της εν λειτουργία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By