Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και ο Γ. Πάντζας φώναξε το «Χάιλ Χίτλερ» στη Βουλή

Βουλευτής Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος: «Είστε ξεφτίλες!» – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάντζας: «Βγάλτε και το πιστόλι να μας πυροβολήσετε. Χάιλ Χίτλερ!»

SYRIZA  meeting  / ΣΥΡΙΖΑ Κοινοβουλευτική Ομάδα
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Κομφούζιο στην Βουλή μετά το έντονο επεισόδιο μεταξύ του Γ. Δραγασάκη και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια του οποίου ακούστηκε ο ναζιστικός χαιρετισμός «Χάιλ Χίτλερ».

Στο ηχητικό απόσπασμα από το κανάλι της Βουλής ακούγονται 3 τουλάχιστον «Χάιλ Χίτλερ» και μια γυναικεία φωνή να απαντά «Χάιλ».

Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι στα συνθήματα ακούστηκαν από την δεξιά πλευρά, όπως βλέπει ο πρόεδρος, εκεί δηλαδή που κάθονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η ίδια η ΧΑ σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι το Heil Hitler το φώναξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, κάτι το οποίο ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά με ανακοίνωση του.

Ωστόσο από τα πρακτικά προκύπτει ότι μια τουλάχιστον φορά το εκστόμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας – προφανώς ειρωνικά.

Επίσης αυτήκοες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι η γυναικεία φωνή που ακούστηκε να απαντά «Χάιλ» ανήκει στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου.

Εκείνη την ώρα ακριβώς, οι πρακτικογράφοι είχαν σταματήσει να καταγράφουν τα όσα έλεγαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατ΄εντολήν του προεδρεύοντος Γιάννη Δραγασάκη.

 

Ο διάλογος όπως κατεγράφη μέχρι εκείνη τη στιγμή, από τους πρακτικογράφους, έχει ως εξής:

πρακτικά χάιλ χίτλερ πάντζας

By