Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπλακ άουτ στο Ίντερνετ της Βορείου Κορέας

Στον απόηχο της προειδοποίησης του Μπαράκ Ομπάμα

Obama2

Μαζική κυβερνοεπίθεση «μαρτυρά» κατά τα φαινόμενα το μπλακ άουτ στο Ίντερνετ της Βορείου Κορέας στον απόηχο της προειδοποίησης του Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν «αναλογικά» στην ηλεκτρονική εισβολή στα συστήματα της Sony, που το FBI αποδίδει στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι αδύνατη στη Βόρειο Κορέα, αναφέρουν ειδικοί τονίζοντας ότι τα προβλήματα συνδεσιμότητας ξεκίνησαν τις τελευταίες 24 ώρες και σταδιακά επιδεινώθηκαν σε σημείο που «η Βόρειος Κορέα έχει πέσει εντελώς».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ δήλωσε ότι κάποιες εκ των αντιδράσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης «θα είναι ορατές και κάποιες όχι».

Στο μεταξύ, η Βόρειος Κορέα απειλεί με «αντίποινα» τις ΗΠΑ για την ταινία The Interview, αναφέροντας ότι έχει αποδείξεις ότι ο Λευκός Οίκος εμπλέκεται στη δημιουργία της κωμωδίας που στρέφεται γύρω από τη «δολοφονία» του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Πιονγιάνγκ απείλησε τις ΗΠΑ με πλήγματα κατά του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και «όλης της αμερικανικής ενδοχώρας».

By