Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίθεση με καλάσνικοφ στη πρεσβεία του Ισραήλ

«Γάζωσαν» το κτίριο με 54 σφαίρες

presveia1

Συνεχίζονται οι έρευνες στην πρεσβεία του Ισραήλ, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες, άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, πυροβόλησαν με καλάσνικοφ.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί 54 κάλυκες, ενώ δεν υπάρχει τραυματισμός, όπως ενημερώνει η αστυνομία. Η αυτοψία συνεχίζεται και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διενεργεί προανάκριση.

presveia3

Οι δρόμοι γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ είναι ακόμα κλειστοί και οι οδηγοί ταλαιπωρούνται στην κυκλοφορία.

Η ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό, πραγματοποίηθηκε από αγνώστους λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

presveia5

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροβολισμοί ήταν από καλάσνικοφ, ενώ ο χώρος γύρω από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες πέρασαν με μία ή δύο μοτοσικλέτες από τον πάραδρομο της Κηφισίας και γάζωσαν το κτίριο της πρεσβείας με καλάσνικοφ.

presveia2

Στη συνέχεα απομακρύνθηκαν με ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν χρησιμοποιήσει ένα ή δύο όπλα. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια επίθεση με καλάσνικοφ είχε γίνει στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη τον Δεκεμβριο του 2013.

Β. Κικίλιας: Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα θα έχουν την Πολιτεία απέναντί τους

basilis-kikilias

«Η ελληνική Πολιτεία στο σύνολό της στέκεται απέναντι σε αυτούς που σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στην πρεσβεία του Ισραήλ, η οποία τα ξημερώματα έγινε στόχος ένοπλης επίθεσης.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα, ενώ έστειλε μήνυμα σε αυτούς που, όπως είπε, προσπαθούν συστηματικά να δημιουργήσουν προβλήματα, ότι θα έχουν την Πολιτεία και τον ελληνικό λαό απέναντί τους.

Ζήτησε παράλληλα να αφεθεί η ΕΛ.ΑΣ. να κάνει ανενόχλητη τη δουλειά της και διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ.

By