Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αντίο στην Ευρώπη και από τον ΠΑΟΚ (1-2 από την Γκινγκάμπ)

Μόνο νίκη ήθελε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Γκινγκάμπ για να προκριθεί στους «32» του Europa League, αλλά οι Γάλλοι επικράτησαν 2-1 στην Τούμπα και ο Δικέφαλος αποχαιρέτισε πρόωρα την Ευρώπη.

ÁÈÁÍÁÓÉÁÄÇÓ   ÐÁÏÊ - ÃÊÉÍÃÊÁÌÐ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015) ATHANASIADIS   PAOK - GUINGAMP (EUROPA LEAGUE 2014-2015)Οι Γάλλοι μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και προηγήθηκαν μόλις στο 7′ με κεφαλιά του Μποβί. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να φτάσει στην ισοφάριση στο 22′ με πέναλτι του Αθανασιάδη, ανέβασε την απόδοσή του, πήρε τα ηνία, επιτέθηκε πιο έντονα αλλά και πάλι δεν βρήκε τρόπο να φτιάξει τη σπουδαία ευκαιρία.

Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Αθανασιάδη στο 52′ (διπλή ευκαιρία με νέα κεφαλιά του Κλάους) αλλά το ξεκίνημά του δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Οι Γάλλοι έκλεισαν τους διαδρόμους και ουσιαστικά μέχρι το τέλος απειλήθηκαν μόνο στο 73′ με μια μεγάλη ευκαιρία του Αθανασιάδη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους μεγάλη ευκαιρία με τον Ζιρές (59′) και αξιοποιώντας την κόντρα έφτασαν στο γκολ και πάλι με τον Μποβί στο 83′. Τα πάντα είχαν κριθεί και τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τις αποδοκιμασίες να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά στο τέλος οι παίκτες να δέχονται το χειροκρότημα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κάτσε (77′ Μαντούρο), Γκολάσα (53′ Μάρτενς), Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης, Περέιρα (61′ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

ΓΚΕΝΓΚΑΝ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Λεβέκ, Ανγκουά, Σορμπόν, Σανκαρέ, Ματίς, Ζιρές (86′ Ντος Σάντος), Γιαταμπαρέ (46′ Πιέ), Μποβί, Μαντάν (75′ Κερμπράτ).

By