Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Ολυμπιακός της επίθεσης (4) κι ο Ολυμπιακός… της άμυνας (2)!

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και τη νίκη με 4-2 επί της Μάλμε, ήταν ο Μίτσελ και πως να συνέβαινε διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός σφράγισε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ μ αυτή τη νίκη του που δεν μαρτυρά, πάντως, την εικόνα του ματς.

1179075Από τη μια ο Ολυμπιακός της επίθεσης και των πολλών και μεγάλων χαμένων ευκαιριών, και από την άλλη ο… Ολυμπιακός της άμυνας! Μια άμυνα που δέχθηκε δύο γκολ στην κόντρα!

«Απόψε η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει σε έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες μου είχαν καρδιά, ομαδικό πνεύμα και περηφάνια. Ήμασταν πολύ κοντά στο να συνεχίζαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως συνεχίζουμε στο Γιουρόπα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες όπως η Ατλέτικο και η Γιουβέντους» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, προσθέτοντας: «Σίγουρα το Τσάμπιονς Λιγκ μας ταιριάζει περισσότερο, όπως δείξαμε και πέρυσι. Όμως δεν είναι άσχημο το Γιουρόπα. Μόνο μία ημέρα δεν σταθήκαμε καλά, στη Μαδρίτη, στον όμιλο. Συνολικά η εικόνα μας ήταν καλή».

Συνολικά, στον όμιλο, γιατί στο συγκεκριμένο ματς, όσο καλύτερος (πολύ καλύτερος) κι αν ήταν από τους Σουηδούς, δεν έλεγε να το καθαρίσει, επιτρέποντας στη Μάλμε να ελπίζει ως το φινάλε! Τελικά, το θρίλερ τελείωσε σ΄ένα τρίλεπτο με τους Μήτρογλου, Αφελάι να σκοράρουν στο 87′ και στο 90′, αντίστοιχα και να διαμορφώνουν το τελικό 4-2 που έστειλε τους Πειραιώτες στους «32» του Γιουρόπα, αφού η Γιουβέντους με την Ατλέτικο έκαναν την μοιρασιά στο Τορίνο και πήραν την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Λείπει από την ομάδα σας η ηρεμία στα τελευταία παιχνίδια;», ήταν το ερώτημα στον Ισπανό που ξεκαθάρισε: «Όχι. Απλά πρέπει να παίζουμε αποφασιστικά και σαν ομάδα, όπως σήμερα. Σήμερα δεν παίξαμε με ηρεμία. Παίξαμε με νεύρα και ψυχή, δείξαμε το θάρρος μας, όπως πρέπει κόντρα σε όλες τις ομάδες. Στους παίκτες μου λέω πως δεν πρέπει να παίζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο, αλλά ως παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι πολύ απαιτητικό από μόνο του να παίζεις στον Ολυμπιακό».

Η αντίδραση του Μίτσελ πάντως, στα γκολ της νίκης, προς το τέλος, μαρτυρά κι άλλα πολλά. Και, κυρίως, το άγχος που βγήκε από τον Ισπανό ο οποίος, κατά πολλούς, έπαιζε ακόμη και τη θέση του…

Αγωνιστικά όμως:

Κορυφαίος του αγώνα ο Τσόρι Ντομίνγκες, εξαιρετικός ο Κασάμι, ενώ για μια ακόμα φορά ο Φουστέρ απέδειξε ότι είναι ένα πολυεργαλείο… Ανοίγει το σκορ ερχόμενος ως τρέϊλερ στο 22′ εκμεταλλευόμενος με άριστο τρόπο την κεφαλιά του Κασάμι και κάνει πάρα πολλά πράγματα στο γήπεδο. Αποθεώθηκε.

Εκπληκτικό γκολ του Τσόρι στο 63′ (είχε μεσολαβήσει το 1-1 στην πρώτη κόντρα επίθεση των Σουηδών, στο 59′ με τον Κρόον). Εντυπωσιακός παίκτης, ο καλύτερος του γηπέδου…

Από σέντρα του Τσόρι γκολ και εξιλέωση για τον Μήτρογλου στα τελειώματα του ματς (ενώ οι Σουηδοί είχαν ισοφαρίσει εκ νέου σε φάση καρμπόν, με τον Ρόζενμπεργκ στο 81′ κι έδειχναν να το πιστεύουν) κι ένα ακόμη, από δουλεμένη φάση, στο 90′, όταν ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια κόντρα και τιμώρησε την κάκιστη αμυντικά Μάλμε, με τον Κασάμι να κουβαλάει για 40 μέτρα τη μπάλα και να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Αφελάι που κλείδωσε τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι, Φουστέρ (77′ Αφελάι), Ντομίνγκες (89′ Σιόβας), Μήτρογλου (89′ Μπενίτες).

ΜΑΛΜΕ: Ολσεν, Κονάτε (56′ Κρόον), Ρικαρντίνιο, Ελάντερ, Χάλστι, Αντού, Ερικσον (75′ Θερν), Φόρσμπεργκ, Τίνερχολμ, Κίσε Θέλιν (80′ Τσιμπίσκι), Ρόζενμπεργκ.

Στις καθυστερήσεις ο Αντού αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη του Γάλλου Λανουά που σφύριξε με επιτυχία το τελευταίο ματς της καριέρας του.

By