Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι είπαν Ντάισελμπλουμ – Μοσκοβισί για την παράταση

Ενδιάμεση έκθεση όπου θα περιγράφουν σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

afp-46c31f45aa13b4514c3d9afceb8a507001153a87

Ενδιάμεση έκθεση όπου θα περιγράφουν σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα ετοιμάσουν οι υπηρεσίες της τρόικας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί.

Στη συνέχεια, αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ και τον κ. Μοσκοβισί, η ελληνική μεριά θα καταθέσει και επίσημα το αίτημα για την παράταση των δύο μηνών.

Ο Επίτροπος Οικονομίας εξήγησε ότι κλιμάκιο της τρόικας επιστρέφει αύριο στην Αθήνα. Το αίτημα υπόκειται στην έγκριση κοινοβουλίων, κρατών-μελών της ευρωζώνης, προκειμένου να εγκριθεί και τυπικά.

Η εξελισσόμενη τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε η Ελλάδα να καταθέσει στη συνέχεια, αίτηση για την παροχή ενισχυμένης προληπτικής γραμμής πίστωσης (ECCL).

O Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε, ακόμη, ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό είναι εφικτό να συμβεί μέσα σε δύο μήνες. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα εκταμιευθεί και η τελευταία δόση προς την Ελλάδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

By