Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι το 2020 γρήγορο Ίντερνετ για όλους

Πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες άνω των 30 Mbps

internet610_260314

Στόχος είναι όλοι οι Έλληνες να έχουν μέχρι το 2020 πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες άνω των 30 Mbps και τουλάχιστον το 50% των ελληνικών νοικοκυριών να διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητα άνω των 100 Mbps, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όπως τόνισε ο υπουργός, οι επενδύσεις για την επίτευξη των στόχων θα ξεπεράσουν μέχρι το 2020 τα 2,8 δισ. ευρώ και μπορεί να ανέλθουν ως τα 4,3 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων θα προκύψει από τον ιδιωτικό τομέα, με το δημόσιο να εστιάζεται στη δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου ρυθμιστικού και κανονιστικού για τη βιωσιμότητα των επενδύσεων, αλλά και παρέμβαση σε περιοχές όπου η αγορά δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

«Σήμερα η ευρυζωνικότητα, τόσο σε επίπεδο προσφοράς (κάλυψης) όσο και σε επίπεδο ζήτησης (διείσδυσης), γίνεται όρος βιωσιμότητας σε κάθε εξωστρεφή υπηρεσία και παγκόσμια ατμομηχανή της ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ακόμη, σημείωσε ότι η ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα μειώνει τις ανισότητες καθώς η ταχύτητα των δικτύων μειώνει το πρόβλημα επικοινωνίας και διακίνησης που προκαλείται από το ανάγλυφο της χώρας, με τα διεσπαρμένα νησιά και τους επάλληλους ορεινούς όγκους.

By