Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δένδιας: Θα στηρίξουμε τους ανθρώπους που κρατάνε ψηλά το εθνικό φρόνημα

Δηλώσεις του Ν. Δένδια κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο, τη Στρογγύλη και τη Ρω

dendias

«Τόσο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο, κυρίως, το ελληνικό κράτος στο σύνολό του, θα στηρίξει τους ανθρώπους που κρατάνε υψηλά το εθνικό φρόνημα και την ελληνική σημαία στην άκρη της ελληνικής επικράτειας», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο, τη Στρογγύλη και τη Ρω, στο πλαίσιο της χθεσινής μονοήμερης περιοδείας του σε μονάδες και φυλάκια της ζώνης ευθύνης της 95ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Παράλληλα, υπενθύμισε προς «τους γείτονές μας ότι η Ελλάδα έχει την τιμή να έχει σχέση ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς. Επίσης όμως, είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τόσο την εθνική της κυριαρχία όσο και την εθνική της αξιοπρέπεια» και πρόσθεσε: «Κι εσείς, εδώ στο Καστελόριζο, είστε η ζώσα απόδειξη αυτής της απόφασης της πατρίδας».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγίστης Γεώργιο Σαμψάκο, εκπροσώπους τοπικών φορέων και κατοίκους του νησιού, ενώ επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» που περιπολεί στην περιοχή και συνομίλησε με τα μέλη του πληρώματος. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα φυλάκια της Στρογγύλης και της Ρω. Στη Ρω τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της γνωστής «Κυράς της Ρω» και αμέσως μετά ο κ. Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στον τάφο της.

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευσαν ο υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός Στρατού Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

By