Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: «Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής επικοινωνούν συχνά»

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και το λέει αυτό το γραφείο προϋπολογισμού»

voultepsi_sofia_nd

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στον Real Fm για τη συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή, το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, το χρέος καθώς και για το ενδεχόμενο Εθνικής συνεννόησης.

«Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής επικοινωνούν συχνά. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι το περίεργο στο να συναντηθούν δημόσια», σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Είναι ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργός, ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός, γίνονται αυτά τα πράγματα. Τι είναι αυτό που δεν προκαλεί συζήτηση στην πατρίδα μας σήμερα. Αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε».

«Ιρλανδία και Πορτογαλία βρίσκονται σε απόλυτο πρόγραμμα, όπως άλλωστε και όλες οι χώρες της Ευρώπης. Η Γαλλία και η Ιταλία έφεραν αναθεωρημένους προϋπολογισμούς. Όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωμένες μέχρι 15 Οκτωβρίου να καταθέτουν τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς», τόνισε ακόμα η κ. Βούλτεψη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων την έλλειψη σχεδιασμού:

«Αυτό το γραφείο δημιουργήθηκε ώστε να ενημερώνονται οι βουλευτές. Δεν είναι για να ενημερώνεται όλος ο κόσμος. Είναι για να ενημερώνονται οι βουλευτές, ώστε όταν πηγαίνουν να ψηφίσουν να γνωρίζουν ποιο είναι το επόμενο βήμα. Το γραφείο προϋπολογισμού λέει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Το γραφείο προϋπολογισμού υπάρχει για να επαναφέρει στην τάξη κάποια πράγματα».

«Θέτει ένα πλαίσιο γενικότερο. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και το λέει αυτό το γραφείο προϋπολογισμού. Έχει αφαιρεθεί από τη συζήτηση το θέμα της πολιτικής σταθερότητας».

«Το θέμα της ανάπτυξης είναι πολύ σημαντικό. Καταβάλλονται προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν αυτά, απλώς δεν προβάλλονται. Αυτή τη στιγμή, επειδή υπάρχουν σταθμοί σε αυτόν τον οδικό χάρτη, η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι για να βρούμε την κοινά αποδεκτή λύση για να βγούμε από την κρίση. Ένας τρόπος υπάρχει να δανειστείς. Ή από τις αγορές, η από το μνημόνιο. Όπως φάνηκε τώρα με την Ιταλία και τη Γαλλία, ή πας με τους κανόνες η πας σπίτι σου», ανέφερε η κ. Βούλτεψη για το ζήτημα της ανάπτυξης, ενώ για το χρέος τόνισε:

«Λέμε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, γιατί αν έλεγε η Ελλάδα ότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο, πάει για χρεοκοπία. Άρα, πως εμείς θα ζητούσαμε όλα αυτά που συζητάμε για την ανάπτυξη; Εμείς λέμε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, αυτό όμως δεν εμποδίζει τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν. Και η επιμήκυνση είναι ένα είδος κουρέματος, λένε και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενη στην Εθνική συνεννόηση, η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι «το θέμα της Εθνικής συνεννόησης είναι πάρα πολύ σημαντικό .Βεβαίως από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όταν λέμε θέλουμε Εθνική συνεννόηση, δίνει μια συνέντευξη ο κ. Παππάς και τη μία φορά λέει ότι θα πάει ο κ. Τσίπρας, αλλά θα πάει για να πει στον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί, ή να ζητήσει εκλογές. Το θέμα αυτό έχει υπονομευθεί στη βάση του. Το δόγμα μας σε ότι αφορά τα ζητήματα των εθνικών μας δικαίων δεν αλλάζει», και συμπλήρωσε:

«Είμαστε συνεχώς σε αναχαιτίσεις . Είχαμε 5 παραβιάσεις μόνο πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Αν βρεθούμε σε μία κατάσταση όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, καύσιμα για αυτά τα αεροπλάνα πως θα πάρουμε; Αν βρεθούμε εκτός ευρώ, εκτός ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα πάντοτε θα φροντίζει τα δημοσιονομικά της. Αν δεν τα φροντίζει θα πηγαίνει πάντα σε ελλείμματα και χρέη».

«Δικό μας Εθνικό σχέδιο σκεφτόμαστε να κάνουμε. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, δεν υπάρχουν μνημόνια, δεν υπάρχουν εφαρμοστικοί νόμοι, ξαναπάμε στα παλιά και περιμένουμε να μπορούμε να εισάγουμε φάρμακα, καύσιμα και πρώτες ύλες που δεν διαθέτουμε. Δεν γίνεται όλα μαζί. Οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί έχουν και το καθήκον της έγκαιρης προειδοποίησης. Εγώ εξυπηρετώ τον λαό μου όταν τον αφυπνίζω. Το καθήκον της έγκαιρης προειδοποίησης υπήρξε για μένα πάντα και στη Δημοσιογραφία και στην πολιτική το ύψιστο καθήκον ακόμη και αν αυτό φαίνεται κινδυνολογία», υπογγράμισε τέλος.

By