Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ποτάμι κατά της στάσης εργασίας των μέσων σταθερής τροχιάς

«Αυτή η τριτοκοσμική συνήθεια να στερείται η πρωτεύουσα το κύριο μέσο μεταφοράς της για περισσότερες από τρεις ώρες πρέπει επιτέλους να σταματήσει»

metro2

Το Ποτάμι εξαπέλυσε επίθεση στους εργαζομένους των μέσων σταθερής τροχιάς για την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας σε ώρα αιχμής, ώστε να δώσουν το παρών στις γενικές συνελεύσεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι «αυτή η τριτοκοσμική συνήθεια να στερείται η πρωτεύουσα το κύριο μέσο μεταφοράς της για περισσότερες από τρεις ώρες πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να πραγματοποιούν τις συνελεύσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου μπορεί να ασκείται εκτός των ωρών αιχμής, και με επαρκές προσωπικό ασφαλείας, ώστε και το κοινό να μην υπερταλαιπωρείται, αλλά και ο συνδικαλισμός να μην απαξιώνεται στις συνειδήσεις των πολιτών».

Το κόμμα θέτει ως παράδειγμα προς μίμηση τον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ, όπου «οι βασικοί μέτοχοι είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι και οι συνελεύσεις γίνονται Κυριακή απόγευμα».

«Άλλωστε», επισημαίνει, «στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το μετρό δε σταματά ποτέ να λειτουργεί στις καθημερινές ώρες αιχμής επειδή γίνεται η γενική συνέλευση των εργαζομένων».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ έχουν εξαγγείλει σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (11:00 – 14:00).

By