Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νεκρός ο διευθύνων σύμβουλος της Total Κριστόφ ντε Μαργκερί

Σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας

marger-thumb

Ο γαλλικός πετρελαϊκός γίγαντας Total, επιβεβαίωσε τις πρωινές ώρες της Τρίτης τον θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου, του 63χρονου Κριστόφ ντε Μαργκερί σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας. Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

«Η Total Group επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Κριστόφ ντε Μαργκερί πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου.

Η γαλλική εταιρεία αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες για τις συνθήκες του δυστυχήματος αλλά σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης πιθανότατα αυτό να προκλήθηκε λόγω της ομίχλης που επικρατούσε τη στιγμή της απογείωσης του ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Falcon jet-50. Οι αρχές του ρωσικού αεροδρομίου πάντως ανέφεραν ότι τη στιγμή της απογείωσης του αεροσκάφους το οποίο θα μετέβαινε στο Παρίσι η ορατότητα ήταν στα 350 μέτρα.

Ο Κριστόφ ντε Μαργκερί που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Big Moustache» λόγω του πάχους που είχε το χαρακτηριστικό του λευκό μουστάκι ανέβηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Total το 2010, μετά από μια σημαντική καριέρα στο γαλλικό γίγαντα του πετρελαίου. Υπό την ηγεσία του, η Total είχε επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις της στην έρευνα και σε πολλά φιλόδοξα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου.

By