Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τυνησία: Απετράπησαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Στόχοι  ξένοι διπλωμάτες και οικονομικές εγκαταστάσεις

Tunisian-police

Σειρά δολοφονικών επιθέσεων απετράπησαν στην Τυνησία με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας αυτής, Λόφτι Μπιν Τζέντου, να δηλώνει ότι στόχος ήταν ξένοι διπλωμάτες και οικονομικές εγκαταστάσεις.

«Κατά τη διάρκεια προληπτικών επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας απετράπησαν πολλές δολοφονίες από μέρους των τρομοκρατών, βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα, στόχος των οποίων ήταν πρεσβείες και εργοστάσια», δήλωσε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Τζέντου έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγες ημέρες αφότου το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας κατάφεραν να διαλύσουν πολλά δίκτυα που συνδέονται με την ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ αλ-Σαρία, η οποία φέρεται πως σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.

Περίπου 46.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πρόκειται να αναπτυχθούν την ημέρα των εκλογών σε ολόκληρη τη χώρα για τη φρούρηση εκλογικών τμημάτων και κρατικών ιδρυμάτων, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Shems FM επικαλούμενος δηλώσεις του Τζέντου.

Η τυνησιακή κυβέρνηση έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της κατά ανταρτών που πιστεύεται ότι συνδέονται με την Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ.

By