Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

UEFA: πειθαρχική δίωξη στις Ομοσπονδίες Σερβίας και Αλβανίας…

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA άσκησε πειθαρχική δίωξη στις Ομοσπονδίες της Σερβίας και της Αλβανίας, για όσα έγιναν στο Βελιγράδι στο μεταξύ τους ματς για τα προκριματικά του EURO 2016, και με βάση τις κατηγορίες οι δυο ομάδες απειλούνται με πολύ βαριές ποινές.

thumbnailΌπως ανακοίνωσε η UEFA, η Σερβία κλήθηκε σε απολογία για ρίψη κροτίδων και φωτοβολίδων, χρήση λέιζερ, εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και ανεπαρκή οργάνωση σχετικά τα μέτρα ασφαλείας.

Πολύ βαριές είναι οι κατηγορίες και για την Αλβανία και σχετίζονται με την άρνησή τους να αγωνιστούν αλλά και για τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» που εμφανίστηκε στο γήπεδο, πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ανάβοντας τα αίματα μεταξύ παικτών και οπαδών.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή στις 23 Οκτωβρίου. Να αναφέρουμε πως τα επεισόδια στο γήπεδο της Παρτιζάν καταδίκασε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της UEFA, Μισέλ Πλατινί, μέσω του εκπροσώπου του, χαρακτηρίζοντάς τα ως «ασυγχώρητα».

«Ο κ.Πλατινί λυπάται βαθύτατα για τα γεγονότα στο Βελιγράδι το βράδυ της Τρίτης. Το ποδόσφαιρο υποτίθεται ότι φέρνει κοντά τους ανθρώπους και το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να αναμειχθεί με την πολιτική», ανέφερε ο Πέδρο Πίντο στο Twitter.

Η UEFA μετά την λήξη του επεισοδιακού αγώνα «άνοιξε» επίσημα έρευνα γύρω από τα γεγονότα, εξετάζοντας αναφορές από τον διαιτητή και τον παρατηρητή του παιχνιδιού. «Το παιχνίδι του 9ου ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2016 διακόπηκε μετά από 42 λεπτά και πέρασε στην αρμοδιότητα της Πειθαρχικής Επιτροπής Ελέγχου και Ηθικής της UEFA», ανέφερε η UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα της, μετά τα όσα θλιβερά έγιναν.

By