Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά – Αλαμουντίν

Θέμα συζήτησης ο επαναπατρισμός των Γλυπτών του Παρθενώνα

alamoudin141014010002

Με την δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν και άλλους δύο συναδέλφους της από την Βρετανία θα έχει συνάντηση σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση θα γίνει στις 11:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και θα συζητηθεί ο επαναπατρισμός των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Στη συνάντηση, η ομάδα των Βρετανών νομικών αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις της προς την ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στις 13:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Δημήτρη Παντερμαλή, ενώ στις 13:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί να γευματίσουν στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Οι νομικοί είχαν χθες συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού συναντήθηκαν με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, ο οποίος σε σχετικές του δηλώσεις τόνισε ότι «κάθε πρόταση και υποστήριξη που προέρχεται μάλιστα από διεθνείς προσωπικότητες στο μεγάλο αυτό ζήτημα είναι καλοδεχούμενη».

By