Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μπαρτζώκας: «Όλοι βρίζουν πολύ δίκαια και εμείς βρίζουμε…»

Δικαιολογημένα είναι τα νεύρα όλων των φίλων του Ολυμπιακού για την ήττα, σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων τόνισε πως η αμυντική χαλάρωση της ομάδας του στην τελευταία περίοδο ήταν καταδικαστική.

ÔÏÌÉÔÓ ÌÐÁÑÔÆÙÊÁÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για τον αγώνα και το τι έφερε την ήττα: «Σίγουρα ήταν πολύ απογοητευτικό αυτό που συνέβη. Ο τρόπος που χάθηκε το παιχνίδι. Όλοι βρίζουν πολύ δίκαια και εμείς βρίζουμε. Και εμείς έτσι θα αντιδρούσαμε κι έτσι έχουμε κάνει στο παρελθόν. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ, αλλά πολύ σκληρό αν χάνεις. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε 28 πόντους στην τελευταία περίοδο με την αναπληρωματική του πεντάδα. Έβαλε παίκτες από τον πάγκο. Υπήρξε μία χαλάρωση στον αμυντικό τομέα. Στα τελευταία δύο λεπτά συνέβη ό,τι μπορούσε να συμβεί για να χάσουμε το παιχνίδι. Κάναμε δύο διαδοχικά λάθη στα missmatch.

Δύο άμυνες τραγικές στο πικ εν ρολ. Χάσαμε το ριμπάουντ από έρμπολ τρίποντο. Έχασε μία βολή παίκτης του 90%. Ενώ ήμασταν ενήμεροι ότι έπρεπε να κάνουμε ένα φάουλ, ενώ είχαμε να δώσουμε. Είναι σκληρό και απογοητευτικό για όσους αγαπούν και δουλεύουν για την ομάδα μας. Κανείς δεν είχε την ψευδαίσθηση ότι θα ήταν εύκολο παιχνίδι. Ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι και στο παρελθόν που ο Ολυμπιακός είχε χειρότερη ομάδα, πάντα ήταν έτσι.

Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας γιατί χάσαμε έναν σημαντικό στόχο. Ταυτόχρονα με τους τραυματισμούς των Ντάρντεν, Παπαπέτρου, αύριο θα κάνει αρθροσκόπηση ο Πρίντεζης και θα λείψει για ένα μήνα. Από ένα τραυματισμό που έχει από την εθνική ομάδα».

Για το αν μπορεί να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός το ψυχολογικό σοκ της ήττας: «Δεν έχω λογική εξήγηση στο ότι αργήσαμε να κάνουμε φάουλ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αμυνθήκαμε πολύ καλά και βρήκαμε αιφνιδιασμούς. Στο τρίτο δεκάλεπτο βγάζαμε ελεύθερα σουτ. Από συνεργασίες βρίσκαμε σκορ κοντά στο καλάθι. Αλλά τη διαφορά την πήραμε από την άμυνά μας. Το ότι σταμάτησε αυτό βαραίνει όλους μας. Δεν πείσαμε τους παίκτες ότι το παιχνίδι θα κερδιζόταν από την αμυντική προσήλωση».

Για το αν όλο αυτό είναι θέμα ψυχολογίας: «Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει εδώ και πέρσι και πρόπερσι. Δεν είναι γήπεδο που δεν έχει νικήσει εδώ. Σήμερα κατέβηκε με το «πρέπει» αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο ήταν απίστευτο αυτό που συνέβη. Ήταν ένα ξεκάθαρο δώρο. Πετάξαμε τη νίκη. Θα ήθελα να κρατήσω αυτά τα πράγματα για την ομάδα μας».

Για το αν χαλάρωσε ο Ολυμπιακός όταν ξέφυγε στο σκορ: «Όταν χάνεις ένα παιχνίδι είναι εύκολο να βγάλεις ένα συμπέρασμα. Πήρα μία απόφαση για το κοουτσάρισμα και αυτό είναι όλο. Ο προπονητής έχει την ευθύνη για το ότι η ομάδα σταμάτησε. Σε δέκα λεπτά η διαφορά των 11-12-13 πόντων δεν είναι μη αναστρέψιμη. Πρέπει να παραμένεις πιστός στο πλάνο και να πάρουν οι παίκτες τις αποφάσεις. Τελείως υποθετικό αν έπρεπε να παίξει παραπάνω ο Σπανούλης».

Για το τι ακολουθεί από εδώ και πέρα: «Είναι πολύ δύσκολο. Σε γενικές γραμμές όλοι έχουν καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός κράτησε κορμό. Η ομάδα μέχρι τώρα έχει πρόοδο στο παιχνίδι της. Όσοι είναι στον Ολυμπιακό πρέπει να ξεπερνούν τον τοίχο που έχουν μπροστά τους γιατί αυτή είναι η δουλειά τους».

By