Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιβάνοβιτς: «Παίξαμε πάνω από το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή…»

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μιλώντας για την εντυπωσιακή ανατροπή και πρόκριση επί του Ολυμπιακού, είπε ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να παίξει καλύτερα από το αγωνιστικό επίπεδο που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή «χτυπημένος» και από τους πολλούς τραυματισμούς.

ec3283cc53cad162af20c0bf99ccfea4_L«Ίσως σήμερα να παίξαμε πάνω από το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Παίξαμε αυτό το παιχνίδι με πολλή αυτοπεποίθηση. Είχαμε πολύ καθαρές ιδέες στην άμυνά μας, που ήταν το κλειδί, και πάθος στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός ξέραμε πως παίζει καλά στο ανοιχτό γήπεδο και μπορεί να πετυχαίνει εύκολα παιχνίδια. Εμείς παίξαμε καλή άμυνα στο τρανζίσιον στο πρώτο ημίχρονο.

Αρχίσαμε πολύ άσχημα στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν είχαμε ένταση κι ενέργεια και δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα στο τρανζίσιον. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι. Εμείς όμως βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά πιο σημαντικό ακόμη είναι ότι κερδίσαμε κάποιους παίκτες. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έχουμε πολύ δρόμο για να βελτιωθούμε περισσότερο», ανέφερε ο Μαυροβούνιος τεχνικός.

Μιλώντας για τα σχήματα ανάγκης που χρησιμοποίησε, είπε: «Ξέραμε από χθες πως ο Γκιστ δεν ήταν σε θέση να παίξει. Από εκείνο το σημείο ήταν ξεκάθαρο για μας πως ο Διαμαντάκος θα έπαιρνε χρόνο στο `4′ και ο Γιάνκοβιτς στο «4»».

Σχολιάζοντας την απουσία του κόσμου και πώς επέδρασε στην ομάδα του, είπε: «Δεν έχει σημασία πώς γίνονται αυτοί οι αγώνες. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που μπορεί να δώσει ένας παίκτης στην Ευρώπη. Όλοι οι παίκτες έχουν κίνητρο, δεν έχει σημασία αν το γήπεδο είναι γεμάτο ή όχι».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν είπε: «Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να γυμναστούμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Δεν ξέρω ακριβώς τι ομάδα έχω στα χέρια μου».

By