Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σούπερ Λιγκ: Απάντηση του Ολυμπιακού στον Παναθηναϊκό

Στο θέμα που έθεσε ο Παναθηναϊκός, νωρίτερα, στη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ, απάντησε ο Ολυμπιακός, υποστηρίζοντας πως δεν έχει αντίρρηση για τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων, φορολογικών, οικονομικών αλλά και πληρότητας των φακέλων αδειοδότησης των ομάδων του πρωταθλήματος.

240813105745_5199Αυτή είναι η θέση των ερυθρόλευκων αναφορικά με τα όσα προέκυψαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας σχετικά με τα οικονομικά και τις ενημερότητες των ομάδων, εκεί όπου ο Γιάννης Αλαφούζος έθεσε γενικότερο φορολογικό θέμα.

«Ο Ολυμπιακός είναι πάντα υπέρ της νομιμότητας και των πιο αυστηρών ελέγχων, φορολογικών και οικονομικών, αλλά και ελέγχων για την πληρότητα των φακέλων αδειοδότησης των ομάδων. Ας γίνουν όλοι οι έλεγχοι και σε όποιο χρονικό εύρος επιθυμεί οποιοσδήποτε», είναι η θέση των πρωταθλητών, που εκπροσωπήθηκαν στο Δ.Σ. από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Γιάννη Βρέντζο.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Αλαφούζος έθεσε γενικό φορολογικό θέμα, μιλώντας για δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού. Προειδοποίησε, δε, ότι δεν θα ανεχτεί την παραμικρή συγκάλυψη της υπόθεσης τονίζοντας ότι αν γίνει δεν θα διστάσει να κινηθεί νομικά ακόμη και εις βάρους του προεδρείου της Λίγκας.

Όσον αφορά τον πρόεδρος της Superleague Τάκη Αγραφιώτη, έκανε δηλώσεις για την μετάθεση της 6ης αγωνιστικής ενώ αναφέρθηκε στο θέμα των φορολογικών ενημεροτήτων και τις αδειοδοτήσεις.

«Υπήρχαν δυο γνώμες. Ή να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με την 6η αγωνιστική ή να μπει εκείνη σε μια εμβόλιμη ημερομηνία. Ψήφισαν οι ομάδες και το αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο. Είχαμε συνεννοηθεί με την ΕΠΟ να μας δώσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία και να μεταθέσει τους αγώνες Κυπέλλου».

Ερωτώμενος για το θέμα των φορολογικών ενημεροτήτων, τόνισε: «Δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τη Σούπερ Λίγκα, μιας και οι φορολογικές ενημερότητες δεν έχουν περάσει από μας», ενώ απαντώντας σχετικά με τον αθλητικό νόμο, σημείωσε: «Θα συγκεντρώσουμε πάλι όλες τις ομάδες και θα παραδώσουμε τις σχετικές προτάσεις στο Υπουργείο».

Όσο για τις αδειοδοτήσεις, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας τόνισε ότι: «Θα αφήσουμε περιθώριο δυο μηνών για να σκεφτούμε ξανά τα κριτήρια αδειοδότησης των ομάδων», υπογραμμίζοντας: «Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη έχουν άλλου είδους αδειοδότηση».

By