Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πολωνία: 28 τραυματίες από πυρκαγιά σε ορυχείο

Ένας ακόμη εργαζόμενος αγνοείται και αναζητείται από ομάδες διάσωσης

wpid-Chinese-Miners-300x215

Εικοσιοκτώ ανθρακωρύχοι τραυματίστηκαν, οι 18 από τους οποίους πολύ σοβαρά, από την έκρηξη μεθανίου σε ορυχείο στην περιοχή Μισλοβίτσε – Βεσόλα στη Σιλεσία, στο νότιο τμήμα της Πολωνίας, ενώ ένας ακόμη εργαζόμενος αγνοείται και αναζητείται από ομάδες διάσωσης, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές και το ορυχείο και μετέδωσαν πολωνικά ΜΜΕ.

Ανάμεσα στους τραυματίες οι επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και μερικοί «έχουν υποστεί εγκαύματα πρώτου βαθμού που καλύπτουν έως και το 80% του σώματός τους», δήλωσε στον Τύπο ο Μάριους Νόβακ, διευθυντής του νοσοκομείου Σεμιανοβίτσε Σλάσκι.

Το σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε χθες βράδυ σε βάθος 665 μέτρων από την επιφάνεια της γης. Στον χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν 37 εργαζόμενοι. Όσοι γλίτωσαν διασώθηκαν. Ωστόσο η φωτιά που συνέχιζε να καίει νωρίτερα σήμερα εμπόδιζε τις προσπάθειες εντοπισμού του ανθρακωρύχου που αγνοείται.

Σύμφωνα με τον Νόβακ, η νοσηλεία των εργαζομένων που υπέστησαν εγκαύματα θα διαρκέσει μήνες και πολλοί από τους τραυματίες θα πρέπει να υποβληθούν σε μεταμόσχευση δέρματος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Katowicki Holding Weglowy SA ανακοίνωσε ότι δεν είναι εφικτή η αποστολή ομάδων διάσωσης για την ανεύρεση του ανθρακωρύχου που αγνοείται, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μεθανίου στις στοές του ορυχείου και της συνεχιζόμενης φωτιάς.

By