Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αστέρας… Ελλάδας! Μπράβο στα παλικάρια του Μοριά (2-0 την Παρτιζάν) -Βεργέτης: «Δύο αδέλφια που πάμε χέρι-χέρι»…

Αστέρας… Ελλάδας ο Αστέρας της Τρίπολης που έστησε ένα ακόμη «πάρτι» στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με (μόνο) δύο γκολ σε βάρος της Παρτιζάν!

pegasus_LARGE_t_1041_106382670Ήταν η πρώτη νίκη του λαμπρού Αστέρα στην φάση των ομίλων του Europa League σ” ένα ιστορικό ματς για τους Αρκάδες μιας και ήταν και το πρώτο σ” αυτή τη φάση! Παράλληλα, ήταν και η 7η νίκη στην έδρα τους σε ισάριθμα ευρωπαϊκά ματς… Απίστευτο!

«Η ομάδα μας ήταν άψογη, αψεγάδιαστη. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο και μεγάλο αντίπαλο, προσπαθήσαμε, καταθέσαμε όλες μας τις δυνάμεις, είχαμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ και τα καταφέραμε», δήλωσε ο Φερνάντο Ουσέρο που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Αστέρα επί της Παρτιζάν στο 22′.

Με μια πέρα για πέρα πειστική εμφάνιση, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη θα μπορούσε να διασύρει τους Σέρβους, που δεν υπήρχαν πουθενά στο γήπεδο και γλίτωσαν τον διασυρμό, χάρη στον τερματοφύλακά τους, Λούκατς, που έπιασε ό,τι μπορούσε!

Οι Αρκάδες, με 22 τελικές, βρήκαν ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πάρα στο 52′, ενώ στο 69′ δεν μέτρησε γκολ σε κοντινή κεφαλιά του Μπαράλες.

Η ομάδα του Βεργέτη δεν είχε υστερήσαντα. Και πως να έχει, μετά από μια τέτοια επιτυχία…

ÂÅÑÃÅÔÇÓ  ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÐÁÏÊ (ÐËÅÉ ÏÖ SUPERLEAGUE 2013-2014) VERGETIS  ASTERAS TRIPOLIS - PAOKΕμφανώς συγκινημένος και συνάμα ανακουφισμένος από τη νίκη ο τεχνικός του Αστέρα έπλεξε το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών του και είπε ότι όλα μπορούν να συμβούν στη συνέχεια του ομίλου:

«Κλειδί για τη νίκη ήταν η ωριμότητα και η τέλεια διαχείριση που έκαναν οι παίκτες σε αυτό. Εχουμε την ισορροπία και την ωριμότητα που πρέπει για να συνεχίσουμε» είπε αρχικά ενώ, για το έργο του τεχνικού επιτελείου τόνισε: «Ο προπονητής, οι συνεργάτες που επωμίστηκαν όλη τη δουλειά τώρα που έλειπα, είμαστε η ομάδα πίσω από την ομάδα. Προσπαθούμε να τους μαθαίνουμε σωστά πράγματα, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια αυτά τα παιδιά για την προσπάθειά τους από τον Ιούνιο».

Για το που κρίθηκε το ματς: «Κατά πρώτον είχαμε αμυντική συνοχή. Αυτή είναι η βάση. Δεν δώσαμε χώρο, χρόνο να δράσει ο αντίπαλος. Με ποιότητα επιθετική και ταχύτητα, πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό τον στόχο μας κι αν κάποιος βρει ένα ψεγάδι είναι ότι δεν κάναμε κι άλλα γκολ».

Για την πρώτη του σκέψη μετά το ματς: «Πρώτη σκέψη μετά το ματς είναι η αυτοκριτική. Αλλά τα παιδιά δεν μου έδωσαν το δικαίωμα να την κάνω. Βοήθησαν τόσο που το κοουτσάρισμα δεν ήταν αναγκαίο»

Για την Παρτιζάν: «Από την Παρτιζάν περίμενα αυτό που είδα. Μια καλή ομάδα, όπως ήταν στο πρώτο τέταρτο. Όμως η απόδοση της ομάδας μας στη συνέχεια ήταν πάνω από κάθε προσδοκία».

Για τον ίδιο: «Ο Αστέρας γράφει την ιστορία του κι εγώ ζω μέσα από την ομάδα. Είμαστε δυο αδέρφια και πάμε χέρι-χέρι».

Για το ότι ο Αστέρας είναι πρώτος και για τη συνέχεια: «Εχουμε άλλα τέσσερα ματς πολύ δύσκολα, δεν γνωρίζω αν θα προχωρήσουμε και θα προκριθούμε. Θα κοιτάξουμε το επόμενο ματς σαν να μην υπάρχουν τα επόμενα τρία».

Οι συνθέσεις του ιστορικού ματς:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοζίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ρόλε (90′ Μουνάφο), Ζησόπουλος, Μάσα, Πάρα (59′ Μπαράλες), Γιαννιώτας (73′ Κιτόκο).

Παρτιζάν: Λούκατς, Βολκόφ, Βουλίτσεβιτς, Στάνκοβιτς, Μπ. Ιλιτς, Γκρμπιτς (63′ Νίνκοβιτς), Ζίβκοβιτς (46′ Φοφανά), Σ. Ιλιτς (77′ Κόιτς), Πάντιτς, Λάζοβιτς.

By