Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αναστασίου: «Γερό το μάθημα» -ήττα με γκολ «φτηνά» μετά από άθλια εμφάνιση!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με ευκολία 2-0 από την Εστορίλ, το όνειρο της πρόκρισης απομακρύνθηκε περισσότερο και ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για ένα γερό μάθημα.

anastasiou«Κάναμε πολλά λάθη και σε αυτό το επίπεδο, όταν δεν είσαι αυτός που πρέπει, σου κοστίζει. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, πήραμε ένα καλό μάθημα. Είναι άσχημο για την ομάδα μας αυτό το αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς, τα λάθη κοστίζουν σε αυτό το επίπεδο και δεν ήμασταν αυτοί οι οποίοι έπρεπε», είπε αρχικά και απέφυγε να μεταφέρει την ευθύνη μεμονωμένα σε ποδοσφαιριστές: «Είναι εύκολο να πούμε τι έφταιξε. Είχαμε κακή απόδοση και δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Είχαμε 5-6 ποδοσφαιριστές κάτω των στάνταρ τους και αυτό δεν μας επέτρεψε να ανταπεξέλθουμε, πόσο μάλλον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι εύκολο να ρίξουμε τις ευθύνες. Αλλά όλοι μας πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και να αναλογιστούμε εάν κάναμε τα σωστά και εάν πράξαμε στο γήπεδο όσα είπαμε πριν. Όλοι δικαιούμαστε να έχουμε μία κακή μέρα, αυτό υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, πρέπει ως ομάδα να προσπαθούμε για το καλύτερο και σήμερα δεν το κάναμε».

Στη συνέχεια, συμφώνησε ότι ο Παναθηναϊκός, με την τωρινή μορφή του, έχει πολλά να μάθει για να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Δεχτήκαμε τα γκολ από ατομικά λάθη, αλλά συνολικά η ανασταλτική λειτουργία δεν ήταν καλή. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να γίνουμε καλύτεροι. Όταν υπάρχει η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και τα χαζά λάθη σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορείς να σταθείς. Εμείς παίρνουμε μαθήματα και πρέπει να συνεχίσουμε την πολλή δουλειά. Ακόμα έχουμε δρόμο να διανύσουμε, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στα επόμενα παιχνίδια, να βάλουμε τα κεφάλια κάτω και να δουλέψουμε».

Ωστόσο, κατέληξε ότι ακόμα υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης και ο Παναθηναϊκός οφείλει να τις διεκδικήσει: «Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα πλέον είναι πολύ δύσκολα. Όμως, έχουμε τέσσερα ματς ακόμα και όλα γίνονται. Αυτή η ομάδα έχει δείξει πως όποιος την ξεγράψει, το πληρώνει. Στα δύσκολα βασιζόμαστε στο ένστικτο μας. Στα επόμενα ματς πρέπει να δείξουμε ποιοι είμαστε».

apogoiteusi«Φτηνά» γκολ, εύκολη ήττα!

Ασύνδετοι και ουσιαστικά ακίνδυνοι (πόσο λείπει ο Μπεργκ…) οι πράσινοι, γνώρισαν δικαίως την ήττα από την Εστορίλ. Οι Πορτογάλοι, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, πάτησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν πρώτοι, σκόραραν στο 52′ με τον Κλέμπερ και διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα.

Ο Παναθηναϊκός δεν αξιοποίησε την πιο καλή στιγμή που είχε στο 54′ με τον βετεράνο Πέτριτς και μετά δέχτηκε ένα ακόμα γκολ στο 66′ από τον Αμάντο που ουσιαστικά τελείωσε την αναμέτρηση. Στο τέλος έκανε κάποιες μεγάλες φάσεις, αλλά έδειξε παντελώς ανίκανος στο σκοράρισμα. Ήταν μια πραγματικά άθλια εικόνα από τον Παναθηναϊκό.

Εστορίλ (Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Άντερσον, Λόπες (46′ Κλέμπερ), Είτι, Καμπρέρα, Σέμπα, Ράφαελ, Αμάντο (78′ Φελόπε Γκονσάλβες), Νασιμέντο, Τόζε (62′ Κούκα).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς (74′ Λαγός), Ντίνας (58′ Δώνης), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (46′ Καρέλης), Πέτριτς.

 

By