Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Κόκκινη γραμμή» στη μείωση συντάξεων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την τρόικα

βρουτσης

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με το κλιμάκιο της τρόικας.

Το υπουργείο έθεσε «κόκκινη γραμμή» σε μείωση των συντάξεων, όμως δέχθηκε ισχυρές πιέσεις για το νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Ανοικτά έμειναν τα εργασιακά θέματα, καθώς η ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών για τα αποτελέσματα της συνόδου της Γενεύης και οι τελευταίοι δεσμεύτηκαν ότι θα τα εξετάσουν.

Ο Γιάννης Βρούτσης παρέδωσε στην τρόικα τη μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό. Πληροφορίες θέλουν να γίνεται παρουσίαση σεναρίων και όχι δεσμευτικές προτάσεις αναφορικά με οργανωτικές και λειτουργικές διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία με την οποία θα περιορίζονται οι επιπτώσεις από την πόρτα που άνοιξε η απόφαση του ΣτΕ για τη λειτουργία του Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Ο υπουργός ακόμη ενημέρωσε τους δανειστές για την υπουργική απόφαση που θα επιβάλει διαχειριστικό έλεγχο και κλείσιμο όλων των ισολογισμών των Ταμείων προηγούμενων χρόνων που δεν έχουν κλείσει ακόμα.

Οι δύο πλευρές θα πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής καθώς εκκρεμεί η συζήτηση για έναν αριθμό μεταρρυθμίσεων.

By