Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Μανιάτη – Μώραλη για την ανάπτυξη Πειραιά

Στο τραπέζι των συνομιλιών η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020

moralis_3

Συνάντηση με τον υπουργός Περιβάλλντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είχε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Το θέμα που κυρίως συζητήθηκε στην συνάντηση των δύο αντρών ήταν αυτό της αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν το υπουργείο να συνδράμει και να υποστηρίξει ουσιαστικά το δήμο προκειμένου να προωθηθούν οι μελέτες που θα απαιτηθούν για την ωρίμανση έργων και πρωτοβουλιών, ώστε να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς η εφαρμογή της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης».

Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι ήδη το ΥΠΕΚΑ προχωρά το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) για τον Πειραιά και συμφώνησε για την ανάγκη να μελετηθεί, αλλά και να προωθηθεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της πόλης.

Για να γίνει δυνατή η επίτευξη του στόχου το υπουργείο πρόκειται να δημιουργήσει κοινές ομάδες εργασίας οι οποίες άμεσα θα προετοιμάσουν το πλαίσιο στο οποίο θα αρχίσει η προώθηση των αναγκαίων διαδικασιών.

Απ΄ την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε ότι η εκμετάλλευση του εργαλείου «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση» από τον δήμο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και ίσως τη μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για την υλοποίηση ενός σύνθετου αναπτυξιακού σχεδιασμού, όπου θα συμβάλλει, όπως είπε, στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και προώθηση σημαντικών και μεγάλης κλίμακας έργων και αστικών αναπλάσεων.

Τέλος, ο κ. Μώραλης, τόνισε πως τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν θα συμβάλλουν στην αισθητική αναγέννηση του Πειραιά, θα δώσουν ανάσα ζωής στην πόλη και θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.

By