Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μανιάτης: 70.000 «πράσινες» θέσεις εργασίας μέχρι το 2020

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το Μητρώο Ιδιωτών Αξιολογητών και το Μητρώο Ιδιωτών Επιθεωρητών

ypeka

«Με τη στρατηγική που έχει διαμορφωθεί για την περίοδο 2014-2020, μέσα από τον ευρύτερο χώρο του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), μπορούν να δημιουργηθούν 70.000 βιώσιμες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, στην τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η ενέργεια, ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μπορούν να αποτελέσουν βασικό συστατικό ενός άλλου παραγωγικού μοντέλου, στο οποίο το περιβάλλον συνιστά πλέον αδήριτη ανάγκη στο δρόμο προς μία κυκλική οικονομία» σημείωσε ο κ. Μανιάτης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση. Επιπλέον, μίλησε για τη δυνατότητα δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας μέσα από τον κλάδο της οικοδομής, υπό την προϋπόθεση, όπως υπογράμμισε, ότι οι εκπρόσωποί της θα δραστηριοποιηθούν προς την κατεύθυνση της ενεργειακής θωράκισης, της συντήρησης και της ανακαίνισης των περισσότερων από 8 εκατ. κτιρίων της χώρας.

Αναφέρθηκε επίσης στην απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ενώ όπως γνωστοποίησε, μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το Μητρώο Ιδιωτών Αξιολογητών και το Μητρώο Ιδιωτών Επιθεωρητών, ενώ αρχίζει και η δοκιμαστική λειτουργία του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου, «η περιβαλλοντική διαύγεια», όπως τη χαρακτήρισε.

By