Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Τσάμπιονς Λιγκ, όλα τα αποτελέσματα στην πρεμιέρα

Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο (3-2), νίκη και της Γιουβέντους στο άλλο ματς του ομίλου.

thumbnail (4)Τα αποτελέσματα των αγώνων της 1ης ημέρας στο Τσάμπιονς Λιγκ:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μ. 3-2 (13’ Μασουακού, 31’ Αφελάι, 73’ Μήτρογλου/38’ Μάντζουκιτς, 86’ Γκρίεζμαν)

Γιουβέντους – Μάλμε 2-0 (59’, 90’ Τέβες)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης – Βασιλεία 5-1 (14’ αυτ. Σούχι, 30’ Μπέιλ, 31’ Ρονάλντο, 37’ Ροντρίγκεζ, 79’ Μπενζεμά/38’ Γκονζάλεζ)

Λίβερπουλ – Λουντογκόρετς 2-1 (82’ Μπαλοτέλι, 90’+3 πεν. Τζέραρντ/90’ Αμπάλο)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπενφίκα – Ζενίτ 0-2 (5’ Χουλκ, 22’ Βίτσελ)

Μονακό – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0 (61’ Μουτίνιο)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γαλατάσαραϊ – Άντερλεχτ 1-1 (90’ Γιλμάζ/52’ Πράετ)

Ντόρτμουντ – Άρσεναλ 2-0 (45’ Ιμόμπιλε, 48’ Ομπαμεγιάνγκ)

Α’ όμιλος:

Τεράστια η νίκη του Ολυμπιακού με 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης…

Στο Τουρίνο, μετά από 5 χρόνια, 14 παιχνίδια και 1003 αγωνιστικά λεπτά ο Κάρλος Τέβες σκόραρε στο Τσάμπιονς Λιγκ και με δύο γκολ οδήγησε τη Γιουβέντους σε επιτυχημένη πρεμιέρα, 2-0 τη Μάλμε, μετά από 4 κακά ξεκινήματα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ (90′ Ρόμουλο), Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Εβρά, Τέβες (90′ Τζιοβίνκο), Γιορέντε (85′ Μοράτα)

Μάλμε: Όλσεν, Τίνερχολμ, Γιόχανσον, Χαλστί, Χελάντερ, Κονατέ, Έρικσον (81′ Ράκιπ), Φόρσμπεργκ, Αντού, Τελίν (73′ Κρόον), Ρόσενμπεργκ (53′ Μεχμέτι).

Β’ όμιλος:

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Βασιλεία για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς μέσα σε οκτώ λεπτά «καθάρισε» το ματς, επικρατώντας 5-1.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να αφήσουν πίσω τους την ήττα στο πρωτάθλημα από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» και το κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο.

Στο 14ο λεπτό ο Σούτσι δεν υπολόγισε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ για τους «μερένχες». Αυτό το γκολ έδιωξε το άγχος από τα πόδια των παικτών της «βασίλισσας» και στο 30ο λεπτό ο Μπέιλ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Ρονάλντο να πάρει τη σκυτάλη και να σκοράρει, «γράφοντας» το 3-0 και ουσιαστικά να «καθαρίζει» την υπόθεση -νίκη- ενώ επτά λεπτά αργότερα η ακριβότερη μεταγραφή της Ρεάλ για τη φετινή σεζόν, Χάμες Ροντρίγκεζ έκανε το 4-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικείμενη νίκη της ομάδας του. Ωστόσο, στο 38ο λεπτό μία αδράνεια έδωσε τη δυνατότητα στον Γκονζάλεζ να σκοράρει και να πετύχει το γκολ της «τιμής» για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Το τελικό 5-1 «έγραψε» στο 79ο λεπτό ο Μπενζεμά. Μάλιστα, με αυτό το γκολ η Ρεάλ έφτασε τα 1000 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πλέον είναι η πρώτη ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Έτσι, η Ρεάλ μπήκε με το δεξί στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Νάτσο, Κρόος, Χάμες Ροντρίγκεζ, Μπέιλ, Μόντριτς, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Βασιλεία (Π. Σόουζα): Βάτσλικ, Σάμουελ, Σχαρ, Σούτσι, Σαφάρι, Ζούφι, Φράι, Ελνένι, Χάκα, Στρέλερ, Γκονζάλεζ

Η Λίβερπουλ ισοφαρίστηκε στο 90ο λεπτό από την αξιόμαχη Λουντογκόρετς αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζέραρντ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ξεκινώντας με το δεξί τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Η ομάδα του Άνφιλντ παρ” όλο που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, ο οποίος πάλεψε μέχρι το τέλος για κάτι θετικό.

Το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 82ο λεπτό ο Μάριο Μπαλοτέλι, ανοίγοντας λογαριασμό με την κόκκινη φανέλα, δείχνοντας το δρόμο για τη νίκη των γηπεδούχων. Στη συνέχεια, οι Βούλγαροι δεν τα παράτησαν και με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ισοφάρισαν με τον Ντάνι αλλά δύο λεπτά αργότερα ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι με τον Τζέραρντ να ευστοχεί απ” τα έντεκα βήματα και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

Έτσι, η ομάδα του Άνφιλντ βρίσκεται στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου μαζί με τη Ρεάλ, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Μπ. Ρότζερς): Μινιολέτ, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Χάβι Μανκίγιο, Τζέραρντ, Κουτίνιο, Χέντερσον, Λαλάνα, Στέρλινγκ, Μπαλοτέλι

Λουντογκόρετς (Γκ. Ντερμεντζίεφ): Μπόριαν, Α, Αλεξάντροφ, Μίνεφ, Μότι, Καϊσάρα, Αμπέλ, Ντιάκοφ, Μαρσελίνιο, Μ. Αλεξάντροφ, Μπέζιακ, Μισίντιαν.

Γ’ όμιλος:

Μπενφίκα-Ζενίτ 0-2, με αποβολή του τερματοφύλακς Αρτούρ Μοράες στο 18ο λεπτό… Χούλκ στο 5’ και Βίτσελ στο 22’ τα γκολ των Ρώσων.

Μονακό – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0. Ο Μουτίνιο σκόρερ της τεράστιας νίκης των Μονεγάσκων, με γκολ στο 61’. Σ αυτό το ματς, έσπασαν όλα τα προγνωστικά. Οι book πανηγυρίζουν…

Δ’ όμιλος

Γαλατασαράϊ και Άντερλεχτ μοιράστηκαν από ένα βαθμό αφού ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της έδρας τους και να ξεκινήσουν με το δεξί τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, έχοντας απέναντί τους ένα αρκετά αξιόμαχο σύνολο.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους παίκτες του Τσέζαρε Πραντέλι αφού στο 52ο λεπτό κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τον Πρετ να σκοράρει.

Πάρα ταύτα, οι γηπεδούχοι έσωσαν στις καθυστερήσεις την παρτίδα αφού ο Μπουράκ Γιλμάζ στο 91ο λεπτό σκόραρε και έδωσε στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις:

Γαλατασαράϊ (Τς. Πραντέλι): Μουσλέρα, Τέγιες, Τσεντζού, Καγιά, Σάρι, Φελίπε Μέλο, Τζεμαϊλί, Σελτσούκ Ινάν, Σνάιντερ, Μπουράκ Γιλμάζ, Πάντεφ

Άντερλεχτ (Μπ. Χάσι): Ρόεφ, Ντεσάχτ, Νούιτινγκ, Μπεμπά, Πρετ, Ντεφούρ, Τίλεμαν, Ναγιάρ, Ασεαμπόνγκ, Κοντέ, Μίτροβιτς.

Μεγάλη Ντόρντμουντ

Η Ντόρτμουντ επικράτησε άνετα με 2-0 της Άρσεναλ στην αυλαία του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε με το «καλημέρα» αφεντικό στο γκρουπ χάρη και στην ισοπαλία της Γαλατασαράι με την Άντερλεχτ στο άλλο παιχνίδι. Οι Γερμανοί δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους Άγγλους, τους οποίους «σκότωσαν» με ένα γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και ένα ακόμη στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε άρχισε να κάνει απόσβεση του ποσού που ξόδεψε η Μπορούσια για να τον κάνει δικό της, με ένα προσωπικό γκολ στο 45′. Ο Ιταλός άδειασε το αμυντικό δίδυμο των «κανονιέρηδων», έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στσέζνι και την ομάδα του στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Αν αυτό το γκολ αποδείχθηκε καθοριστικό, τότε το δεύτερο έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες της Άρσεναλ να φύγει με κάτι καλό από τη Βεστφαλία. Ο Ομπαμεγιάνγκ στο 48′ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ της Ντόρτμουντ, με την οποία αγωνίστηκε βασικός και σε ολόκληρο το 90λεπτο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βάιντενφελερ, Σμέλτσερ (79′ Γιόγιτς), Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Ντουρμ, Κελ (46′ Γκίντερ), Μπέντερ, Μκιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ, Γκρόσκροϊτς, Ιμόμπιλε (86′ Ράμος)

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Στσέζνι, Γκιμπς, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Γουίλσιρ, Αρτέτα (77′ Ποντόλσκι), Οζίλ (62′ Τσάμπερλεν), Ράμσεϊ (62′ Καθόρλα), Σάντσες, Γουέλμπεκ.

By