Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φραστική επίθεση Άννας Καραμανλή στον Γκίκα Χαρδούβελη

Άννα Καραμανλή: Λυπάμαι που παραφέρθηκα δεν λυπάμαι για την ουσία όσων είπα

karamanli-annaA

Καζάνι που βράζει θυμίζει το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, έχει εξαντλήσει και τα τελευταία αποθέματα υπομονής των κυβερνητικών βουλευτών. Μετά την «επίθεση» που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης από 21 «γαλάζιους» βουλευτές οι οποίοι έβαλαν στο στόχαστρο τον στενό του συνεργάτη Νίκο Καραβίτη, χθες ακολούθησε και άλλο θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρωταγωνίστρια την κ. Άννα Καραμανλή ήρθαν σχεδόν στα χέρια με τον σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γ.Θεοδωρακόπουλο, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στη Βουλή.

Την ώρα που ο σύμβουλος του κ. Γκίκα Χαρδούβελη ενημέρωνε τους βουλευτές για τις «διορθώσεις» στον ΕΝΦΙΑ και ενώ βομβαρδιζόταν με ερωτήσεις, η Άννα Καραμανλή του απηύθυνε το λόγο.

«Ξέρετε κύριέ μου ότι οι πολίτες υποφέρουν; Όλα αυτά που μας λέτε θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;» σημείωσε η γαλάζια βουλευτής, με τον κ. Θεοδωρακόπουλο να προλαβαίνει οριακά να αποκριθεί με ένα «μη φωνάζετε κυρία μου».
«Να πάτε στον κ. Χαρδούβελη και να του πείτε να…» συνέχισε η Άννα Καραμανλή, σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ σημειώνεται ότι «πολλά από αυτά που ειπώθηκαν στη συνέχεια δεν μπορούν να μεταφερθούν στη στήλη…».

Σε σημερινή ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό της στο Twitter η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή εκφράζει την λύπη της για το γεγονός  σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Λυπάμαι πολύ που παραφέρθηκα. Δε λυπάμαι καθόλου για την ουσία όσων είπα για τον ΕΝΦΙΑ».

karamanli

 

Παράλληλα σε σημερινές δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ, η κα Καραμανλή χαρακτήρισε άδικο τον νόμο. Η βουλευτής πρόσθεσε πάντως ότι γίνονται βελτιώσεις, ενώ προσέφερε τη στήριξή της αποκλειστικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «για τον τιτάνιο αγώνα που δίνει να βγούμε από το μνημόνιο». «Στηρίζουμε τον πρόεδρο για την προσπάθεια που κάνει… τον πρόεδρο» δήλωσε με νόημα.

Όσον αφορά τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη στο περιστύλιο της Βουλής η Άννα Καραμανλή ανέφερε «αυτό που ήθελα να πω το είπα, ήθελα να πω ορισμένα πράγματα που με πνίγουν (…) δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής εισπράττω την ανησυχία των συνανθρώπων μου… Ζητάμε την αποκατάσταση αδικιών».

Με αυστηρό τόνο, η κ. Καραμανλή ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών «να προσέξει πολύ περισσότερο τον παράγοντα άνθρωπο», αποδίδοντας ωστόσο τον ΕΝΦΙΑ σε «μεμονωμένες εμπνεύσεις του παλιού οικονομικού επιτελείου», και όχι στον κ. Χαρδούβελη, και επισημαίνοντας ότι έχει συνυπογράψει ερώτηση με άλλους 20 συναδέλφους της ώστε να καταλογιστούν οι σχετικές ευθύνες.

 

By