Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στους ανακριτές σήμερα ο Διώτης

Aπολογία του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ για την λίστα Λαγκάρντ

diotis

Στους ανακριτές Διαφθοράς προσέρχεται σήμερα για απολογία ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ,Γιάννης Διώτης συγκατηγορούμενος του Ι. Καπελέρη ο οποίος, χθες, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, κατηγορούμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Ι. Καπελέρης είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, καθώς του καταλογίζεται πως δεν αξιοποίησε το υλικό της επίμαχης λίστας και δεν μερίμνησε, ώστε να διενεργηθούν έλεγχοι των οικονομικών στοιχείων των 2.062 προσώπων – καταθετών στην HSBC Ελβετίας, που περιλαμβάνονταν στο αρχείο.

Απολογούμενος στους ανακριτές Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, ο Ι. Καπελέρης επανέλαβε -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- πως δεν είχε λάβει εντολή από τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, να προβεί σε φορολογικό έλεγχο όλων των καταθετών της λίστας, την ύπαρξη της οποίας αρχικώς δεν γνώριζε, πλην της εντολής να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 προσώπων, χωρίς να του αναφερθεί τίποτε άλλο για τα πρόσωπα αυτά.

By