Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καϊμακόγλου: «Ότι έγινε στο Βέγκας, μένει στο Βέγκας…» -το πραγματικό τουρνουά, ξεκινάει τώρα!

«Το πραγματικό τουρνουά ξεκινάει τώρα», τόνισε ο Κώστας Καϊμακόγλου εν όψει του αυριανού ( 7 μ.μ.) νοκ άουτ αγώνα στην Μαδρίτη για την πρόκριση στους οκτώ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Σερβία.

thumbnailΗ Εθνική εγκαταστάθηκε χθες στην Μαδρίτη με σκοπό να μην εγκαταλείψει την πρωτεύουσα της Ισπανίας μετά τον αυριανό αγώνα. Για να τα καταφέρει πρέπει να αφήσει πίσω της την Σεβίλλη και το 5-0 στην πρώτη φάση, όπως επισήμανε ο 31χρόνος φόργουορντ της «επίσημης αγαπημένης»: «Αν μας το έλεγαν πριν αρχίζει η διοργάνωση ότι θα ερχόμασταν εδώ με ένα 5-0 θα πανηγυρίζαμε, θα νομίζαμε ότι πάμε για χρυσό μετάλλιο. Απλά όπως λένε «ότι γίνεται στο Βέγκας, μένει στο Βέγκας». Το ίδιο πρέπει να γίνει κι εδώ. Ότι έγινε στη Σεβίλλη θα μείνει στη Σεβίλλη. Το πραγματικό τουρνουά ξεκινάει τώρα».

«Σήμερα είναι πιο πολύ πιστεύω, μια μέρα που θέλουμε να αποφορτιστούμε στο σώμα και στο μυαλό», σχολίασε αρχικά για την πρώτη προπόνηση στην Μαδρίτη ο «Κάι» και εξήγησε: «Γιατί όταν έχεις ένα τουρνουά με συνεχόμενα παιχνίδια το σώμα προσαρμόζεται και είναι έτοιμο, όσο δύσκολο κι αν είναι, αλλά το μυαλό είναι σημαντικό να είναι χαλαρό. Αύριο θα δούμε και τη Σερβία πιο αναλυτικά στο βίντεο και θα είμαστε έτοιμοι».

«Για το πως παίζουμε και αν παίζουμε καλά, είναι περισσότερο για αυτούς που βλέπουν απ” έξω», παρατήρησε ο 31χρόνος φόργουορντ για τις εμφανίσεις της Εθνικής που έχουν εντυπωσιάσει τους Έλληνες φιλάθλους και σημείωσε: «Εμείς και προσωπικά εγώ, χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε. Μας έχει ευλογήσει ο θεός να παίζουμε μπάσκετ, να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα και πρέπει να το ευχαριστιόμαστε. Αυτή τη στιγμή αυτό κάνουμε και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Θεωρώ ότι δεν έχει σημασία τι έγινε στον πρώτο γύρο. Αν μας το έλεγαν πριν αρχίζει η διοργάνωση ότι θα ερχόμασταν εδώ με ένα 5-0 θα πανηγυρίζαμε, θα νομίζαμε ότι πάμε για χρυσό μετάλλιο. Απλά όπως λένε «ότι γίνεται στο Βέγκας, μένει στο Βέγκας». Το ίδιο πρέπει να γίνει κι εδώ. Ότι έγινε στη Σεβίλλη θα μείνει στη Σεβίλλη. Το πραγματικό τουρνουά ξεκινάει τώρα».

Ο Καϊμακόγλου στην συνέχεια απένειμε τα εύσημα στους προπονητές της ελληνικής ομάδας: «Θεωρώ ότι οι προπονητές μας, στους οποίους αξίζουν τα εύσημα προετοιμάζουν τα πάντα πολύ καλά, όπως και τα παιδιά που κάνουν το σκάουτινγκ. Κάνουν όλοι πολύ καλή δουλειά. Αύριο θα έχουμε αναλυτικότερα το πλάνο που θα εκτελέσουμε. Θα δούμε όμως πιο πολύ και την ομάδα μας, να βελτιώσουμε τα κενά διαστήματα, μπαίνοντας δυνατά από το πρώτο λεπτό. Το στοιχείο που θα μας οδηγήσει θα πρέπει να είναι η άμυνα. Όσο για το φιλικό ( στο Πο της Γαλλίας στο οποίο η Εθνική είχε νικήσει την Σερβία με 66-64), δεν είναι και τόσο μεγάλο το μέτρο σύγκρισης. Είχαμε και οι δύο απουσίες. Ήταν πολύ νωρίς γενικά. Τα πόδια ήταν πολύ πιασμένα. Τους Σέρβους τους ξέρουμε πάνω κάτω. Έχουν παίκτες μεγάλη κλάσης, που παίζουν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους ή και στο ΝΒΑ. Πρωταγωνιστούν σε μεγάλες διοργανώσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για την ομάδα αυτή. Το 5-0 δεν λέει τίποτα πια… Από εδώ και πέρα να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε τη νίκη».

By